Vond lukt fra sluk

Denne kan være årsaken til stanken på badet

Du kan fikse problemet - men styr unna matolje-trikset.

VANNLÅS: Konstruksjonen hindrer blant annet at vond lukt siver ut i rommet, men begynner det å lukte vondt, kan det tyde på at vannlåsen er defekt. Få tipsene til hva du da skal gjøre i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø.
VANNLÅS: Konstruksjonen hindrer blant annet at vond lukt siver ut i rommet, men begynner det å lukte vondt, kan det tyde på at vannlåsen er defekt. Få tipsene til hva du da skal gjøre i artikkelen under. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Stinker det fra sluket i vasken, dusjen eller fra toalettet? Det kan være det første varselet på at vannlåsen er defekt. Da vil nok ikke lukten forsvinne av seg selv over tid.

Så hva gjør du om vannlåsen er defekt?

Her får du tipsene.

Derfor blir vannlåsen defekt

- For at vannlåsen fungerer som den skal, må noe av avløpsvannet låses fast ved å bli stående igjen i røret etter at resten er rent ut. Dermed vil det ikke oppstå luftlekkasje fra avløpet og inn i rommet man oppholder seg i, forklarer Martin Andersen ved Rørentreprenørene Norge.

Blir vannlåsen derimot tom, kan det på sikt begynne å lukte veldig vondt fra sluket.

Årsaken til at vannlåsen blir tom, er at vannet fordamper hvis du ikke bruker dusj, vask eller toalett over tid - dette er også avhengig av temperaturen i rommet, ifølge Andersen.

Joar Sognefest, daglig leder hos Comfort Rørlegger Bergen AS, forteller at det første tegnet på at vannlåsen er defekt er at det lekker, eller renner dårlig unna.

- Kommer det vond lukt fra vasken, kan det bety at det ligger smuss og fett som har samlet seg tungt i bunnen av vannlåsen, og man må da rense den, sier Sognefest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer