Denne kniven skal ta varme fra kroppen din

Smørkniven SpreadThat skal overføre varme fra kroppen din til knivbladet - og skal dermed kunne smøre hardt smør på brødet. Virker det?

DELER ISBITEN I TO: SpreadThat-kniven deler en isbit i to. Det greier ikke den vanlige bordkniven. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DELER ISBITEN I TO: SpreadThat-kniven deler en isbit i to. Det greier ikke den vanlige bordkniven. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smørekniven SpreadThat er en oppfinnelse fra amerikanske That! Inventions, som er en gruppe ingeniører og professorer med spesialkunnskap om blant annet metaller, roboter og computerteknologi.

Det er nettopp smøreknivens metaller som skal gjøre at kniven varmes opp av kroppsvarmen din når du holder på kniven, og slik gjør det mulig å smøre kaldt og hardt smør som om smøret var mer temperert.

Kniven er laget av kobberlegering og kledd med titan.

Vi har testet om kniven faktisk fungerer som lovet: Du kan se hvordan det gikk i videoen i toppen av artikkelen.

LES OGSÅ: Sjekk ut Dinsides smarte kjøkkentriks

Kutter isbiter i to

Kort fortalt, har vi testet smørekniven opp mot en vanlig kantinekniv. Vi har testet hvordan det går når vi smører hardt meierismør med en vanlig bordkniv fra kantina - og hvordan det går når vi gjør det samme med den høyteknologiske smørekniven.

Vi har også testet hvorvidt du kan få samme effekten som med den teknologiske smørekniven, ved å varme opp en vanlig bordkniv med varmt vann fra kjøkkenkrana.

Og så har vi prøvd å skjære gjennom en isbit med knivene - for virkelig å sette den teknologiske smørekniven på en hardtest.

Ta en titt på videoen for å se hvordan dette gikk!

DELER ISBITEN I TO: SpreadThat-kniven deler en isbit i to. Det greier ikke den vanlige bordkniven. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DELER ISBITEN I TO: SpreadThat-kniven deler en isbit i to. Det greier ikke den vanlige bordkniven. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis merLES OGSÅ: Slik blir billigknivene like bra som proffenes

Flere bruksområder

Mange kan synes det er unyttig å bruke 299 kroner på en kniv som bare kan brukes til smør - og til den ene gangen i skuddåret du kanskje ønsker å dele isbiter eller noe annet frossent.

For deg som elsker skikkelig smør på brødskiva og som ikke har anledning til å vente til smøret blir smøremykt, kan det være en god idé: Få ting er så kjedelig som klumper med smør som lager krater i skiva når du forsøker å bre smøret utover.

Og du kan også bruke kniven på andre typer pålegg som er hardt og lite smørevennlig - som for eksempel honning rett fra kjøleskapet.

Holder det ikke å varme kniven?

Det er ofte flere veier til Rom, også når det gjelder hardt smør:

Her kan du lese om flere måter å få romtemperert smør på 1-2-3.

Ulempen med de metodene, sammenliknet med den teknologiske smørekniven, er at de nok fungerer bedre når du skal temperere større mengder for matlaging. Skal du kun ha litt smør til skiva, blir det kanskje litt voldsomt.

Alternativ to, er å holde kniven i varmt vann, før du skal bruke den. Da vil du få noenlunde samme effekt, når det kommer til å smøre brødskiva.

Denne metoden forutsetter at du har tilgang på varmt vann der du skal smøre skiva: Det er litt kjedelig å måtte reise seg fra kjøkkenbordet hver gang noen i familien skal smøre ei ny skive.

Og den vanlige bordkniven taper raskt varme, så virkningstiden er begrenset.

HARDT SMØR BLIR SMØREMYKT: Det er lettere å smøre hardt smør på skiva med den teknologiske kniven SpreadThat. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HARDT SMØR BLIR SMØREMYKT: Det er lettere å smøre hardt smør på skiva med den teknologiske kniven SpreadThat. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis merJoda, det virker!

Konklusjonen er, som du kan se best i videoen: Ja, kniven virker.

Spørsmålet er hvorvidt du synes det er så plagsomt med hardt smør at du er villig til å betale 300 kroner for en kniv som kan hjelpe deg med dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer