Dyson Lightcycle Morph

Denne lampa kan holde 60 år

Dyson lanserer unik lampe til over 4000 kroner.

LYSER OPP: Dyson Lightcycle Morph har fire ulike lysmodier. Foto: Dyson
LYSER OPP: Dyson Lightcycle Morph har fire ulike lysmodier. Foto: Dyson Vis mer
Publisert

Det skorter ikke på lovordene når Dyson lanserer en ny lampe.

– Med Dyson Lightcycle Morph var målet vårt å utfordre de fundamentale konvensjonene med kunstig belysning, og samtidig finne en løsning. Derfor utviklet vi en lampe som følger det naturlige dagslyset og intelligent tilpasser belysningen for ulike bruksområder – og gir riktig mengde lys, til riktig tid, og akkurat der du trenger det, forteller Jake Dyson, sjefingeniør i Dyson, i en pressemelding.

Selskapet, som mest er kjent for sine solide støvsugere, utforsker stadig nye områder, og lampa Lightcycle Morph er det siste produktet i rekken.

Lightcycle Moprh kommer i to utgaver. Dette er skrivebordmodellen. Foto: Dyson
Lightcycle Moprh kommer i to utgaver. Dette er skrivebordmodellen. Foto: Dyson Vis mer

Lightcycle Morph ser kanskje ikke ut som en vanlig lampe, noe den heller ikke er. Lampa kan roteres 360 grader og kan lyse opp et rom på fire forskjellige måter: som indirekte vegg- eller taklys, arbeidslys, punktlys eller dempet omgivelseslys.

Selve lampa består av seks LED-dioder: tre varme og tre kalde dioder, som leverer en fargetemperatur på mellom 1800 og 4600 kelvin. I tillegg avgir også stammen et varmt oransje lys, som gjør at den gjør seg godt som et omgivelseslys på kveldstid. Lyset slippes ut gjennom 16.740 små hull i lampestammen.

Lampens stamme har nærmere 17.000 hull. Foto: Dyson
Lampens stamme har nærmere 17.000 hull. Foto: Dyson Vis mer

Automatisk lyssyklus

Lysstyrken og fargetemperaturen kan justeres automatisk gjennom dagen basert på det lokale dagslyset. Dette ifølge Dyson for å gi riktig belysning til rett tid på dagen.

I Dyson Link-appen, som også brukes til enkelte av selskapets vifter og luftrensere, kan du konfigurere den automatiske lyssyklusen.

Lightcycle kan selvsagt også styres manuelt.

Det britiske selskapet sier at Lightcycle Morph kan vare opptil 60 år på grunn av Heat Pipe-teknologien som fører varme vekk fra LED-diodene. Til sammenlikning har en vanlig LED-lyspære en antatt levetid på 25 år.

Lang holdbarhet kan muligens gjøre det enklere å svelge prisen på lampa. Skrivebordsversjonen vil koste 4190 kroner når den kommer i salgs i februar, mens gulvmodellen er satt til 7890 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer