Denne lysekronen lager du selv

Det du trenger har du kanskje allerede på loftet?

Gamle kopper får nytt liv i lysekronen. Alt er gjenbruk, med unntak av blomster og lys som er fra Plantasjen.  Foto: Per Ervland
Gamle kopper får nytt liv i lysekronen. Alt er gjenbruk, med unntak av blomster og lys som er fra Plantasjen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Denne lysekronen har jeg laget selv, og det er så enkelt at alle kan gjøre det, sier Ellen Dyrop, forfatter og stylist til DinSide.

Dyrop er blant annet medforfatter av boken Sjarmerende gjenbruk, og blogger også på bloggen med nesten samme navn, Charmerende gjenbruk.

Vi har fått lov til å dele oppskriften med dere.

Hendig? Slik pimper du Ikea-møblene dine.

Slik gjør du

Alt du trenger er en gammel lysekrone, gamle kaffekopper og skåler (like mange som det er armer på lysekronen) og ekstra sterkt lim, for eksempel araldit. Eventuelt maling, og pynt etter behov.

Fremgangsmåten er enkel: Dersom lysekronen i utgangspunktet er elektrisk fjerner du alle ledninger. Så kapper du av alle lampeføttene. Dette kan du gjøre selv dersom du har egnet verktøy, eller du kan be om hjelp fra en lokal blikkenslager.

Du må gjerne la lysekronen være som den er - i smijern eller messing - eller du kan male eller lakkere den i ønsket farge.

Tips: For snirklete malingsjobber slik som her, anbefaler vi maling på sprayboks.

Når eventuell maling har tørket, limer du på kopper og skåler. Dyrop har brukt ulike sorter, men i noen lunde samme størrelse, med samme type mønster, og lignende farger. Hun har også valgt å bruke kopp og skål sammen - men du må gjerne mikse og matche ulike mønstre, størrelser og farger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer