Hvordan vaske toalettet?

Denne rekkefølgen gjelder

Skal du vaske do, men vet ikke egentlig hvor du skal starte? Vi har svaret!

RENGJØRING: Det er ikke alltid like gøy å rengjøre toalettet, men en ting man bør tenke på er rekkefølgen man vasker i. Vi har fått råd fra en ekspert. Video: Celina Stamper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å vaske toalettet er ikke moro, men det er noe som må gjøres. Og det jevnlig.

Men hvor ofte bør en egentlig vaske toalettet, og hva skal du vaske først?

Line Mercedes Åramnes, leder for kvalitet og utvikling i CityMaid gir oss svaret.

- Det enkle svaret er, etter behov. Man bør vaske når man ser toalettet begynner å bli skittent, eller etter hyppig bruk, sier hun og legger til:

- Det er stor forskjell på bruken av toalettet i en gitt tidsramme dersom en sammenlikner for eksempel en person som bor alene og en barnefamilie med hyppig besøk.

Hun forteller at andre ting som kan påvirke hvor fort toalettet har behov for vask er behovet til selve toalettet, eksempler på dette er om emaljen i toalettet er slitt, skadet (som kontinuerlig sildring av vann) og vannkvalitet.

BØR VASKES: Har du noen gang vasket dobørsten din? I denne videoen viser vi deg hvordan du bør gjøre det. Video: Julia Muggerud. Vis mer

Husk å vaske rundt

Åramnes har også et ekstra tips hun oppfordrer alle til å følge.

- I tillegg til vask av selve toalettet er det lurt å vaske vegger og gulv på undersiden av toalettet. Det er fort gjort at noen «bommer» eller søler, spesielt om man har barn i hus.

Urin kan dryppe ned fra toalettet på badegulvet, noe som kan være årsak til vond lukt fra fug og flis under toalettet.

- For å unngå dette anbefaler vi å vaske overflatene etter behov, samt rense og impregnere fug og flis for å hindre urinen i å trekke inn i materia.

Ifølge Jifs hjemmesider er det greit å støvtørke toalettet før du vasker over det. Da unngår man støvklumper som forflytter seg rundt med kluten.

De anbefaler også å ja toalettrensen få virke så lenge som mulig, og gjerne mens du vasker resten av badet. Den kan påføres langs kanten på doskåla og i våtsonen.

Jif anbefaler også at man ser over toalettbørsten du har ved doen. Kanskje bør den vaskes eller byttes ut.

Bruk klor

I tillegg anbefales det at du en gang iblant går over toalettet med klor. Det har en desinfiserende effekt som vil bidra til å drepe bakterier og sopp som kan samle seg.

Toalettbørsten kan også vaskes i klor.

- Legg den i en blanding av klor og vann, og spyl med rent vann etter. Husk alltid å følge doseringsanvisningen når du vasker med klor, står det på Jifs hjemmesider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer