Test av robotstøvsugere 2017

Denne robotstøvsugeren er best i test

Trekant-formet støvsuger fra Electrolux gjør det best i svensk test. 

ROBOTSTØVSUGER: Denne modellen, Electrolux MotionSense ERV5210TG som nå skal lanseres i Norge, er best i test i Sverige. Foto: Electrolux
ROBOTSTØVSUGER: Denne modellen, Electrolux MotionSense ERV5210TG som nå skal lanseres i Norge, er best i test i Sverige. Foto: Electrolux Vis mer
Publisert

Det er et par ting du bør tenke på når du skal kjøpe robotstøvsuger. Og hele poenget med støvsugeren bør jo være at den gjør en god jobb med å fjerne støv og rusk fra gulvet.

Den robotstøvsugeren som har gjort det best i siste Dinside-test, var denne modellen fra iRobot. I en fersk svensk test fra Testfakta, er det en robotstøvsuger fra Electrolux som kommer best ut.

Testvinner av robotstøvsugerne

I den svenske testen av sju robotstøvsugere, er det én som skiller seg klart ut i positiv retning: Electrolux MotionSense ERV5210TG.

Den både rengjør godt, og ikke minst, den kommer til i både hjørner og kroker takket være formen på robotstøvsugeren, som er triangulær. Av totalt 5 mulige får denne 4,3 poeng, og koster rundt 5.000 kroner i Sverige.

På en andreplass finner vi iRobot Roomba 886 som får 3,8 poeng totalt. Denne støvsuger bra på matter og hardt gulv, og er raskere enn testvinneren, men sliter med å komme til overalt.

Testtaperen med totalt 2,7 poeng er den rimelige Skantic Robot Cleaner 10, som bare koster 500 kroner i Norge. Selv om den navigerer bra, støvsuger den dårlig på matter, er treg og bråkete. Nest nederst i testen med knappe 2,8 poeng finner vi Miele Scout RX1, som Dinside testet i 2014. Denne koster rundt 3.000 kroner i Norge.

Slik holder du støvsugeren vedlike

Sverger du til en god, gammeldags støvsuger, er det verdt å sjekke om du har alt på stell. Visste du for eksempel at støvsugerposen bør byttes jevnlig, gjerne et par ganger i måneden? Årsaken er at den ellers kan forårsake et dårlig inneklima.

I tillegg bør man sørge for å bytte filter minst en gang i året, og rengjøre munnstykket på støvsugeren enten med hendene, en saks eller ved å støvsuge det, rett og slett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer