Denne søppelbøtta suger

Smarte avfallssystemer for hus og hjem.

BØTTA SOM SUGER: Glem feiebrettet. Her er søppelbøtta som suger smulene rett fra gulvet. Foto: BRUNOSMARTCAN.COM
BØTTA SOM SUGER: Glem feiebrettet. Her er søppelbøtta som suger smulene rett fra gulvet. Foto: BRUNOSMARTCAN.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva gjør du med uregjerlige smuler og rusk som ikke vil opp fra gulvet eller kjøkkenbenken? Med disse smarte løsningene vil du aldri behøve å krangle med smuler igjen.

Det er ikke alltid du vil frem med støvsugeren - og det er heller ikke alltid den du ønsker å bruke. Hva da med en egen smuleluke på kjøkkenbenken, eller en smart søppelbøtte med innebygget sug?

Les også: Mikrofiber er alt du trenger - men pass på at det ikke riper!

Søppel som suger

SUGER SMULER: Søppelbøtta Bruno suger smuler som kommer i nærheten av åpningen foran. Foto: BRUNOSMARTCAN.COM
SUGER SMULER: Søppelbøtta Bruno suger smuler som kommer i nærheten av åpningen foran. Foto: BRUNOSMARTCAN.COM Vis mer


Det utvikles stadig smartere søppelsystemer, og søppelbøtta er ikke hva den engang var.

Bruno er en kloning mellom en søppelrobot og en søppelbøtte, som suger til seg rusk som du koster mot søppelbøtten.

Den kan også kobles opp mot en app på telefonen din - og så får du beskjed når du må tømme søpla, eller når du må kjøpe nye poser.

Du trenger altså ikke engang åpne søppelbøtta, for å bli kvitt smulene. Men det er fremdeles en mulighet: du kan også åpne den i toppen som en vanlig søppelbøtte, kun ved et sveip over lokket.

Bruno er foreløpig et prosjekt som du kan støtte til via Kickstarter. Det er forespeilet produksjonsstart i høst, men som med alle disse prosjektene, er det endel usikkerhet rundt det. Den har en prislapp på 139 dollar - tilsvarende 1.055 kroner, så ikke verdens rimeligste søppelbøtte, altså.

Les også: Se lesernes smarte tips til søppelsortering hjemme

Smulehull

Det er etterhvert mange som har kommet med løsninger for å feie smulene ned fra kjøkkenbenken - uten at de må via hånda, eller enda verre: via gulvet.

Flere kjøkkenprodusenter tilbyr integrerte løsninger hvor du har direkte tilgang til en søppelbøtte via en åpning i kjøkkenbenken.

NEDFELT: Det er flere som tilbye nedfelte løsninger, og de kommer i mange fasonger og varianter. Dette er et eksempel. Blanco Solon fikk designpris for konseptet i 2004. Foto: BLANCO
NEDFELT: Det er flere som tilbye nedfelte løsninger, og de kommer i mange fasonger og varianter. Dette er et eksempel. Blanco Solon fikk designpris for konseptet i 2004. Foto: BLANCO Vis mer


Har du noen smarte søppelløsninger? Kanskje har du rigget til et effektivt kildesorteringssystem? Tips oss gjerne!

Smart på kanten

Det finnes også løsninger for smuleproblemene på benken, som ikke innbefatter hull i benkeplaten. Vi har tidligere omtalt en smart løsning for dette med det passende navnet ScrapTrap.

Dette er ganske enkelt en beholder som du hekter inn over skuffen eller skapfronten, som du så kan feie smulene rett ned i.

Det finnes flere varianter av denne løsningen; noen som også inkluderer en spatel til å feie ting ned i beholderen med.

RETT I BOKS: Denne lille beholderen hektes over en dør eller en skuff, og så kan du bare feie alt av smuler ned i den.  Foto: MINIINTHEBOX.COM
RETT I BOKS: Denne lille beholderen hektes over en dør eller en skuff, og så kan du bare feie alt av smuler ned i den. Foto: MINIINTHEBOX.COM Vis mer


Rett ned

Med smart plassering av søppelbøtten, kan du også få noe av den samme effekten - men det betinger at du ikke har vasken stående rett over søppelbøtta, som mange ofte har.

Men med fri tilgang til søppelspannet kan du selvsagt feie alt rett i bøtta.

RIKTIG PLASSERING: Med resirkuleringen plassert som dette, kan du børste søppelet ned i riktig beholder med én gang. Foto: STRAI KJØKKEN OG BAD
RIKTIG PLASSERING: Med resirkuleringen plassert som dette, kan du børste søppelet ned i riktig beholder med én gang. Foto: STRAI KJØKKEN OG BAD Vis mer


Har du noen smarte søppelløsninger? Kanskje har du rigget til et effektivt kildesorteringssystem? Tips oss gjerne!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer