Denne strømavtalen er ikke lovlig

Markedsrådet forbyr bindingstid på spotprisavtale.

UGREIT GEBYR: Spot med prisgaranti-avtalen fra Telinet Energi blander begreper i et marked som for mange forbrukere allerede er komplisert. Dette vil Forbrukerombudet og Markedsrådet ha en slutt på. Foto: Telinet Energi
UGREIT GEBYR: Spot med prisgaranti-avtalen fra Telinet Energi blander begreper i et marked som for mange forbrukere allerede er komplisert. Dette vil Forbrukerombudet og Markedsrådet ha en slutt på. Foto: Telinet Energi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømselskapet Telinet Energis vilkår om 12 måneders bindingstid og 900 kroner i oppsigelsesgebyr på en spotprisavtale er urimelig og i strid med markedsføringsloven, fastslår Markedsrådet.

Prisgaranti på spotpris

I utgangspunktet ser det bra ut på papiret. Telinet Energis "Spot med prisgaranti"-avtale skal kombinere de "prismessige fordelene markedskraft gir med fastprisens trygghet".

Markedskraft/spotpris, fastpris og variabel pris. Blir du forvirret av disse begrepene? Les mer om de ulike strømavtalene i vår miniguide.

Ser man nærmere på vilkårene er det tilsynelatende ganske rett frem. Du betaler 99 kroner i måneden, som skal dekke garantien mot høye priser, i tillegg til at du får selskapets innkjøpspris per kWh. Innkjøpsprisen varierer fra 51,5 øre i Sør/Vest-Norge til 77,86 øre per kWh i resten av landet. Prisgarantien sier at man skal betale 0,39 øre i snitt gjennom året.

Så kommer stridens eple: Du binder deg for et år. Ønsker du å komme deg ut av avtalen, utløser dette et gebyr på 900 kroner. Dette gebyret står det ingen ting om i beskrivelsen av produktet på selskapets nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer