Denne strømavtalen er ikke lovlig

Markedsrådet forbyr bindingstid på spotprisavtale.

UGREIT GEBYR: Spot med prisgaranti-avtalen fra Telinet Energi blander begreper i et marked som for mange forbrukere allerede er komplisert. Dette vil Forbrukerombudet og Markedsrådet ha en slutt på. Foto: Telinet Energi
UGREIT GEBYR: Spot med prisgaranti-avtalen fra Telinet Energi blander begreper i et marked som for mange forbrukere allerede er komplisert. Dette vil Forbrukerombudet og Markedsrådet ha en slutt på. Foto: Telinet Energi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømselskapet Telinet Energis vilkår om 12 måneders bindingstid og 900 kroner i oppsigelsesgebyr på en spotprisavtale er urimelig og i strid med markedsføringsloven, fastslår Markedsrådet.

Prisgaranti på spotpris

I utgangspunktet ser det bra ut på papiret. Telinet Energis "Spot med prisgaranti"-avtale skal kombinere de "prismessige fordelene markedskraft gir med fastprisens trygghet".

Markedskraft/spotpris, fastpris og variabel pris. Blir du forvirret av disse begrepene? Les mer om de ulike strømavtalene i vår miniguide.

Ser man nærmere på vilkårene er det tilsynelatende ganske rett frem. Du betaler 99 kroner i måneden, som skal dekke garantien mot høye priser, i tillegg til at du får selskapets innkjøpspris per kWh. Innkjøpsprisen varierer fra 51,5 øre i Sør/Vest-Norge til 77,86 øre per kWh i resten av landet. Prisgarantien sier at man skal betale 0,39 øre i snitt gjennom året.

Så kommer stridens eple: Du binder deg for et år. Ønsker du å komme deg ut av avtalen, utløser dette et gebyr på 900 kroner. Dette gebyret står det ingen ting om i beskrivelsen av produktet på selskapets nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.