Denne vasker renest

Svenskene har vasket bad, og funnet ut hvilket rengjøringsmiddel som er best.

Cillit Bang er effektivt på de verste flekkene. Men du bør kanskje begrense bruken noe. Foto: Per Ervland
Cillit Bang er effektivt på de verste flekkene. Men du bør kanskje begrense bruken noe. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske testmagasinet Testfakta har gått grundig til verks, og funnet ut hvilket rengjøringsmiddel som fjerner kalk, fett og smuss på best mulig måte.

Cillit Bangs baderomsvask kommer helt klart best ut. Reklamer for dette rengjøringsmiddelet har herjet over norske tv-skjermer den siste tiden, og nå har svenskene kommet frem til at produktet faktisk fungerer.

Cillit Bang Power Remover får toppkarakter på fjerning av kalk og smuss, samtidig som middelet er svært skånsom mot overflaten. Produktet er ikke like godt egnet til å fjerne fettbasert smuss. Dessuten er produktet fra Cillit Bang det dyreste i testen.

Se resultatene nederst i artikkelen!

Billig oppvaskmiddel fungerer også

Vi i DinSide kan skrive under på at Cillit Bang fungerer når du skal fjerne skitten fra badet. I en liten test vi utførte for kort tid tilbake, kom det frem at det var ganske uproblematisk å gjøre badet rent med Cillit Bang. Til andre formål, for eksempel å fjerne skitt og flekker på kjøkkenet, imponerte Cillit Bang ikke stort.

Men: Har du dårlig råd, er det greit å vite at normalt oppvaskmiddel ser ut til å fjerne skitt like bra som Cillit Bang. I vår minitest (se videoen under) tok vi riktignok bare høyde for det synlige resultatet, ikke hvor skånsomt produktene er mot overflaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer