Oppvaskmaskin vasker ikke rent

Derfor blir det ikke rent

Vasker ikke oppvaskmaskinen skikkelig rent? Her får du vite hvorfor - og hvordan du fikser problemet!

SKITTENT ETTER VASK?: Dersom oppvaskmaskinen ikke har klart å fjerne all skitten etter vask, kan det være flere årsaker til dette. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

God mat og store måltider gjør at det blir mye oppvask. Da er det jaggu godt å ha oppvaskmaskin!

Men om du merker at tallerkener, glass, bestikk og gryter ikke er blitt skikkelig rene, selv etter en vanlig runde i oppvaskmaskinen, er det selvsagt noe som ikke stemmer.

Så hvorfor skjer dette? Og hva kan du gjøre for å løse problemet?

Skittent etter oppvasken

Årsakene til at maskinen ikke vasker godt nok, er egentlig ganske åpenbare, opplyser tipssiden Apartmenttherapy.com.

Du fjerner ikke matrester: Dagens moderne oppvaskmaskiner tåler at du ikke skyller oppvasken så nøye før du legger det i maskinen. Men om du aldri tørker av matrester og fett med papir som du kaster i søpla, og deretter skyller kjapt over, vil det etter hvert samle seg mye grums i maskinens filter. Dermed kan gammelt matfett klistre seg som en hinne på oppvasken i stedet for at det blir helt rent.

Du overfyller maskinen: Selv om du står igjen med en gedigen oppvask etter flere måltider, bør du heller dele den opp i flere vask fremfor å overfylle oppvaskmaskinen i håp om å få alt unna på én gang. Plasserer du for mye ting i maskinen, kan dette for eksempel blokkere spylefunksjonen, og dermed fjernes ikke all såpen på oppvasken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer