Flytting med kjøl/frys

Derfor bør du frakte kjøleskapet stående

Oljen bruker tid på å renne tilbake.

OPPREIST: Om bilen har takhøyde til det, bør du sette skapet oppreist når du transporterer det. Har du ikke mulighet til det, bør skapet legges med hengslene opp. Når du kommer fram, bør du vente minst tre timer med å plugge i kontakten. Foto: Kzenon/Shutterstock/NTB scanpix
OPPREIST: Om bilen har takhøyde til det, bør du sette skapet oppreist når du transporterer det. Har du ikke mulighet til det, bør skapet legges med hengslene opp. Når du kommer fram, bør du vente minst tre timer med å plugge i kontakten. Foto: Kzenon/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange velger å la hvitevarene stå igjen når de flytter. Men har du nettopp kjøpt et flott kombiskap med det siste innen kjøle- og fryseteknologi, er det jo like greit å ta det med seg.

Flytting er en ganske krevende prosess for store, følsomme ting som går på strøm. Spesielt kjøleskap og frysere, som fortsatt bruker en kombinasjon av olje, kjølevæske og gass for å holde melka kald og torsken stivfrossen.

– Stående er best

– Det finnes i dag produkter der dette er fikset, men med de aller fleste kjøleskap og kombinerte kjøl/frys anbefaler vi å frakte skapet stående. Det vil stå på emballasjen hvilken side som skal være opp, sier salgssjef for hvitevarer hos Elkjøp, Robert Terøy til Dinside.

De aller fleste kaster emballasjen etter kjøpet. Og flytter man med egen bil, må skapet i de fleste tilfeller fraktes liggende.

– I slike tilfeller er det viktig å huske på å vente minst tre timer før man plugger støpselet i kontakten.

– Kan ta skade

E-Service Norge AS står for reparasjon og service på merkene AEG, Electrolux, Husqvarna og Zanussi i østlandsområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer