Derfor bør du pakke veden i plast

I strid med manges oppfatning.

VEDFYRING: Det er kanskje et par ting du ikke er klar over når det gjelder fyring med ved. Her får du tips for å unngå utfordringer. Video: Berit B. Njarga. Reporter/klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Kvikksølvet kryper nedover på gradestokken - noe som kan innby til peiskos og vedfyring.

De fleste av oss fyrer med bjørkeved, selv om dette faktisk ikke er den beste veden å fyre med når det kommer til å få mest mulig varme ut av vedkubbene.

Men at veden er tørr, er også viktig for å få best fyring og mest varme. Og da er det viktig at du lagrer veden riktig, slik at den ikke blir fuktig.

- Pakk veden i plast

Dinside har tidligere vist hvordan du best kan stable ved for tørking dersom du har hogget trær og skal tørke veden selv.

Men dersom du har kjøpt ved som er ferdig tørket og klar til bruk, er det andre faktorer ved lagringen som er viktige.

- Ved bør helst lagres inne, sier Øyvind Stranna Larsen, fagsjef i bransjeorganisasjonen Norsk Ved, til Dinside.

Men han poengterer at det ikke alltid er mulig, kanskje spesielt på hytter.

- Det er ikke alltid man har mulighet for innendørs oppbevaring, for eksempel på hytter, noe som kan gjøre at man da legger tørr ved ute. Ofte kan det være snakk om steder med ganske tøft klima, med mye vind og snø - og ligger veden ubeskyttet ute på slike steder så vil fukt trenge inn i veden, advarer Larsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer