Behandle hagemøbler av tre

Derfor bør du ta dråpetesten

Dette bør du gjøre før du setter ut hagemøblene.

TREMØBLER: Med dette enkle tipset får du svaret på om du trenger å gi tremøblene dine litt kjærlighet. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Møbler av tre krever litt ekstra vedlikehold, og tar man seg tid til å behandle dem riktig vil man kunne ha dem i mange, mange år.

Så hvordan bør man egentlig gå fram for å gi dem optimal behandling og hva bør man gjøre før man setter dem ut før sommeren?

Vi har spurt ekspertene.

Dråpetesten avslører

Kristian Owren, administrerende direktør i Ifi, sier til DinSide at hagemøbler av tre trenger regelmessig ettersyn, og en metode man kan benytte seg av for å finne ut om møblene trenger behandling, er dråpetesten.

- Sjekk om treverket trenger pleie ved å ta dråpetesten. Drypp litt vann på møblene. Hvis det perler seg, er alt ok. Trekker det inn i treverket, trengs ny behandling, forteller Owren.

Vedlikehold og behandling

Om du tar testen og ser at møblene dine trenger ny behandling, må du finne ut hvilken tresort møblene dine er laget av før du starter behandling. Det finnes nemlig ulike oljer for ulike tresorter.

- Har du møbler i teak, bør du alltid bruke olje som er ment for harde og eksotiske treslag. Spør i faghandelen og følg produsentens anvisning. Det er lurt å følge med på hvordan møblene ser ut. Begynner teakmøblene å bli grå, er det på tide med ny olje. Furumøbler kan også blir tørre, sier Owren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer