Derfor bør du vente med å bygge

Venter du til 1. juli, kan byggeprosjektet gjøres mye enklere.

VENT TIL 1. JULI: Skal du bygge garasje, uthus eller levegg i sommer? Venter du til 1. juli, kan du slippe å søke eller spørre naboen. Foto: ALL OVER PRESS
VENT TIL 1. JULI: Skal du bygge garasje, uthus eller levegg i sommer? Venter du til 1. juli, kan du slippe å søke eller spørre naboen. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juli trer den nye og forenklede byggesaksbehandlingen i kraft. Da kan du bygge mer på eiendommen din, uten å søke kommunen eller spørre naboen.

Forenklingene innebærer blant annet at du kan bygge garasjer, levegger, uthus, tilbygg med mer, helt uten å måtte søke kommunen.

Og for deg som skal bygge noe som fortsatt krever byggesøknad, betyr de nye reglene blant annet at du skal få behandlet søknaden på kortere tid.

LES OGSÅ: - Forventer flere nabokrangler med nye byggeregler

- Må følge regelverket

For ett år siden varslet kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner en omfattende plan med enklere regler for plan- og byggesaker. Forenklingene i loven ble vedtatt av Stortinget i juni 2014, og nå er de nye forskriftene vedtatt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

- Fra sommeren av kan innbyggerne gjøre flere endringer på egen tomt og bygge mer uten å søke kommunen, så lenge de følger regelverket. Dette vil gjøre det enklere for alle som vil sette opp en garasje, en sykkelbod, en terrasse eller vindfang, sier Sanner i en pressemelding.

Han minner om at det er viktig å sjekke kommunens plan for området der man bor – enten ved å kontakte kommunens plan- og bygningsetat eller sjekke på nett – før man setter i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer