Bråkete kjøleskap

Derfor bråker kjøleskapet

Det kan være flere grunner til at kjøleskapet bråker.

BRÅKETE KJØLESKAP? Det kan være flere grunner til at kjøleskapet bråker ekstra mye. Foto: New Africa / Shutterstock / NTB
BRÅKETE KJØLESKAP? Det kan være flere grunner til at kjøleskapet bråker ekstra mye. Foto: New Africa / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Noe støy fra kjøleskapet er helt normalt, men det er likevel noen ting du burde være klar over dersom kjøleskapet bråker.

Helene Fredheim, assisterende salgssjef for hvitevarer i Elkjøp Norge forteller til DinSide at kjøleskap lager på generell basis mer lyd i dag, enn hva de gjorde tidligere.

– Bakgrunnen for dette er at man har gått vekk fra kjølemiddelet som ble brukt i eldre kjøleskap, og at kjølemiddelet som brukes i moderne kjøleskap jobber under høyere trykk, sier hun.

Derfor durer det

Kjøleskapet står på hele døgnet og det er derfor en normal del av apparatets drift ettersom det skal gjennom flere sykluser.

– At det tidvis durer, er for eksempel kompressoren som slår seg på for å pumpe kjølemediet gjennom systemet for å gi kjøling, forklarer nordisk PR- og kommunikasjonssjef Monica Iren Fasting i Power.

- Det oppstår også lyder fra kjølemiddelet, eller i kjøleprosessen når kjølemediet veksler mellom flytende og gassform, legger Fasting til.

Pass på dette

Små smell, skramling, gurgle-, boble- og summelyder er typiske for ethvert kjøleskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.