Derfor er boligsalgsrapporten dyrere

Gir mer trygghet enn en takst, mener både bransjen og Forbrukerrådet.

Fra og med 2015 skal det bli obligatorisk med boligsalgsrapport på boliger til salgs. Disse er dyrere enn en takst. Foto: OLE PETTER BAUGERUD STOKKE
Fra og med 2015 skal det bli obligatorisk med boligsalgsrapport på boliger til salgs. Disse er dyrere enn en takst. Foto: OLE PETTER BAUGERUD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne DinSide fortelle at Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) vil at alle boliger som selges fra og med 2015 skal ha en obligatorisk boligsalgsrapport. EFF representerer over 75 prosent av eiendomsmeglingsbransjen i Norge. I dag er det valgfritt om man vil utarbeide en boligsalgsrapport.

Samtidig er det verdt å merke seg at en boligsalgsrapport, eller tilstandsrapport som det også kalles, koster betydelig mer enn en takst. Men hva får man egentlig igjen for det man betaler ekstra?

Les også: Tre av fire vil ha obligatorisk boligsalgsrapport

Dyrere med boligsalgsrapport

DinSide har sjekket priser på nett for takst og boligsalgsrapport hos to tilfeldelige takstbyråer. Priseksemplene viser at en boligsalgsrapport koster omtrent dobbelt så mye som en takst på en og samme bolig.

Hos Norsk Eiendomstaksering ligger pris for leilighet under 100 kvadratmeter på fra 3.500 kroner for takst, og fra 6.500 kroner for boligsalgsrapport. For eneboliger opptil 160 kvadratmeter koster takst fra 4.500, mens de tar fra 8.500 kroner for en boligsalgsrapport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.