Derfor er fargen på oljeflasken viktig

Du trenger egentlig bare å ha to matoljer. Se hva du bør sjekke før du kjøper.

MØRKE ELLER LYSE FLASKER?: - Velg mørke flasker. Flotte lyse designflasker gjør seg sikkert bra som pynt på kjøkkenbenken, men er kanskje ikke den optimale oljen å bruke i maten, sier Per Christian Bakken hos Maschmanns Matmarked i Oslo. Foto: Cecilie Leganger
MØRKE ELLER LYSE FLASKER?: - Velg mørke flasker. Flotte lyse designflasker gjør seg sikkert bra som pynt på kjøkkenbenken, men er kanskje ikke den optimale oljen å bruke i maten, sier Per Christian Bakken hos Maschmanns Matmarked i Oslo. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du olje i maten? Heller du gyllengule dråper over salaten, og bytter ut smør med solsikkeolje når du steker og baker?

Det er bra, for olje er både sunt og godt.

Men det er ikke ett fett hva du bruker. For noen vil svi seg i stekepannen, mens andre gir for mye smak i kakedeigen.

Ikke minst er det en rekke kriterier som avgjør hvor god oljen er, og det kan være alt fra emballasje og opprinnelse til hvor oljen har blitt oppbevart.

Så spørsmålet er - hvilken olje skal du plukke med deg hjem fra butikkhyllen, og hva skal du se etter?

Sjekk fargen på glasset

I mylderet av oljer er det lett å gå i surr, men du trenger egentlig bare å ha to i skapet: En god olivenolje som gir mye smak, og en olje du kan steke i, som tåler høy temperatur.

Og når du handler, er det én ting du bør se etter. Riktig farge på emballasjen kan hjelpe deg å forlenge oljens holdbarhet.

- Velg mørke flasker. Flotte lyse designflasker gjør seg sikkert bra som pynt på kjøkkenbenken, men er kanskje ikke den optimale oljen å bruke i maten, sier Per Christian Bakken hos Maschmanns Matmarked i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer