Telenor slukker sine analoge TV-signaler

Derfor går 10.000 TV-skjermer i svart

10.000 Canal Digital-kunder som fortsatt får TV via analoge signaler, vil oppleve at TV-bildene uteblir dersom de ikke har skaffet seg digital dekoder.

BILDET BLIR BORTE: Flere Canal Digital-kunder vil bli rammet når Telenor slukker de analoge TV-signalene mandag. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP.
BILDET BLIR BORTE: Flere Canal Digital-kunder vil bli rammet når Telenor slukker de analoge TV-signalene mandag. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 18. september klokka 12:00 slukket Telenor de analoge TV-signalene.

- 10.000 av våre kunder har fortsatt analogt utstyr. Dette er både private og bedrifter. Vi velger å slukke de analoge TV-signalene for å bruke kapasiteten vår til å tilby bedre digitale løsningen, sier Magnus Line, pressekontakt for TV og bredbånd i Telenor.

Slukkingen rammer kunder som har Canal Digital Kabel. Telenor har sendt ut en påminnelse til de som vil miste signalene mandag, som har rullet konstant over toppen av TV-skjermen siden august.

- Det er en del som fortsatt sitter på gjerdet og vil oppleve at TV-en deres går i svart i dag. Dette gjelder i stor grad eldre mennesker, så vi ber familie og venner om å være oppmerksomme på dette og hjelpe dem som trenger det med å skaffe digital dekoder, sier Line.

Avhengig av at kundene tar kontakt

Slukkingen av det analoge TV-nettet rammer husholdninger med en TV nummer to, hvor hovedfjernsynet allerede har en digital dekoder.

Magnus Line, pressekontakt for TV og bredbånd i Telenor. Foto: Telenor.
Magnus Line, pressekontakt for TV og bredbånd i Telenor. Foto: Telenor. Vis mer

Telenor har fått flere henvendelser etter påminnelsen om at flere ville miste TV-signalene, og kundesenteret deres har økt bemanningen i denne perioden for å møte pågangen.

- Vi er avhengig av at kundene tar kontakt og bestiller dekoder, da vi ikke kan sende dem dekoder uten forespørsel, sier Line.

Han sier videre at det er flere fordeler med digital-TV som trumfer det analoge, blant annet bedre kanaltilbud og skjermbilde.

- Én analog kanal tar like mye plass som fem digitale, så ved å slukke det analoge nettet, vil vi frigjøre mer plass til å gi et bedre tilbud til kundene, sier Line.

Get slukker radioen

Onsdag forsvinner NRK-kanalene fra FM-nettet i Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus. Deretter følger Troms og Finnmark 13. desember. Riksdekkende FM-sendinger i Norge er dermed historie fra denne datoen.

Get vil følge den nasjonale slukkeplanen for FM-nettet, opplyser bredbånds- og innholdsleverandøren på sin nettside.

Dette rammer brukere som har radioen koblet direkte i vegguttaket, som ikke lenger vil få radiosignaler etter FM-slukkingen. Radio via Get-boksen vil fungere som normalt.

Altibox, Riks TV og Viasat er allerede heldigitale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer