Derfor gjelder ikke angreretten

Du kan se den på nett, og du kan by på den på nett. Har du angrerett?

Du kan se den på nett og du kan kjøpe den på nett. Gjelder angreretten? Foto: Finn.no
Du kan se den på nett og du kan kjøpe den på nett. Gjelder angreretten? Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som følger boligmarkedet på Finn, har du kanskje fått med deg at blant annet Krogsveen lar boligkjøpere ta budrunden på nett. En av våre lesere lurer på om regelen for angrerett for fjernsalg også gjelder her.

Han skriver i en e-post til oss:

Dere har skrevet mye om angrerett. Lurer på om dette gjelder ved kjøp av bolig? Ser at man kan gi bud på nett, og lurer på om det er mulig for meg som bor i utlandet og ikke får gått på visning og by på en bolig, med mulighet til å trekke budet om jeg ikke liker det jeg ser?

Kjøpe bolig? Her er den reglene som erstatter 24-timersregelen

Vår leser peker på en viktig problemstilling. Budrunden er som kjent bindende, men har man mulighet til å trekke et elektronisk bud tilbake, og vise til angrerettloven?

Nei. Vi må nok skuffe vår leser.

Unntak for fast eiendom

Angreretten gjelder ikke når du kjøper bolig på nett, ifølge Frode Elton Haug i Forbrukerombudet.  Foto: Forbrukerombudet
Angreretten gjelder ikke når du kjøper bolig på nett, ifølge Frode Elton Haug i Forbrukerombudet. Foto: Forbrukerombudet Vis mer


Ifølge Frode Elton Haug, seksjonssjef i Forbrukerombudet, er dette en problemstilling som ikke har vært oppe hos dem. Og det er kanskje ikke så rart. For loven er klar:

I angrerettloven heter det:

§ 2. Unntak fra lovens virkeområde
d) avtaler om salg eller oppføring av fast eiendom eller avtaler som gjelder rettigheter i fast eiendom, bortsett fra utleie. Som salg av fast eiendom regnes også salg av adkomstdokumenter med tilknyttet leierett eller borett i bolig.

- Angreretten gjelder altså ikke selv om man byr på boligen på nett, sier Elton Haug til DinSide.

Les også: Slik slipper du unna faksmaskinen i budrunden

Angrerett i korte trekk

Vi har skrevet en rekke artikler om angrerett ved fjernsalg. For dere som har kommet i feriemodus og puttet alt dere kan om lover og regler i fjernarkivet, kan vi friske opp her: I korte trekk har du 14 dagers angrerett dersom du kjøper en vare på nett, eller andre steder utenfor normalt utsalgssted, for eksempel dørsalg - og selger gir deg en lapp som opplyser om dette. Får du ikke lappen, har du tre måneders angrefrist.

Les også: Ikke bare uproblematisk å ta budrunden på nett?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer