Smart røykvarsler

Derfor kan det være lurt med en smart røykvarsler

Få varsler på mobilen når du ikke er hjemme, og integrer den i smarthuset ditt.

SMARTE: Disse røykvarslerne er proppet med funksjonalitet, og kan selvsagt styres fra mobilen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SMARTE: Disse røykvarslerne er proppet med funksjonalitet, og kan selvsagt styres fra mobilen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Oppdatert 30. april 2019) Endret informasjon om krav i henhold til TEK10/17.

En røykvarsler er noe alle er påbudt å ha i hver etasje i boligen, og mange omtaler det som den rimeligste forsikringen man kan ha hjemme. De skal henge minst en halv meter fra veggen, og det bør være maksimalt 12 meter mellom hver.

Få tenker noe spesielt over røykvarslerne der de er festet i taket, foruten at de gir lyd fra seg når det er fare på ferde eller det er på tide å bytte batteri.

Men nyere røykvarsler kan gjøre mer enn bare å ule.

Mange har røykvarslere i avtale med en alarmsentral, som da varsles hvis brann oppstår. Det kan være nyttig når du ikke er hjemme, slik at du fremdeles kan bli varslet, men du er ikke avhengig av en slik løsning for litt mer avansert funksjonalitet.

Tre ulike løsninger

Med et større fokus på sikkerhet i hjemmet, har flere produsenter begynt å produsere smarte røykvarslere som er mye mer avanserte enn de «dumme».

Noen av de kjekkeste funksjonene er at du kan få varsel på mobilen når du ikke er hjemme, du kan deaktivere alarmen direkte fra mobilen og du kan koble røykvarslerne mot andre produkter i smarthuset ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer