Dinsides forbrukerjournalistikk

Derfor kan du stole på det du leser på Dinside

KOMMENTAR: Dinsides journalister er ubestikkelige, og lar aldri en produsent påvirke hva vi skriver om dem.

TERNINGKAST MED HØY VERDI: Høye terningkast og medaljer for gode produkter er ekstremt verdifulle for produsenten som blir omtalt. De er ikke til salgs under noen omstendighet, og brukes utelukkende etter vurderingene fra våre journalister. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TERNINGKAST MED HØY VERDI: Høye terningkast og medaljer for gode produkter er ekstremt verdifulle for produsenten som blir omtalt. De er ikke til salgs under noen omstendighet, og brukes utelukkende etter vurderingene fra våre journalister. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Troverdigheten til den journalistiske integriteten i forbrukersaker er lav, viser en fersk rapport fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO. Rapporten viser også at mange lesere ikke forstår skillet mellom redaksjonelle artikler og annonseinnhold, selv om dette er merket med forskjellige varianter av «annonse», «annonsørinnhold» og «kommersielt samarbeid».

SIFO har basert rapporten på artikler fra Dinside (omtalt i rapporten som Dagbladet) - og VG.

Vanskelig å avsløre korrupt journalistikk

Vi forholder oss daglig til produsenter som er avhengige av at merkevarene deres blir tatt godt imot av kundene. En god omtale i Dinside vil øke salget. Et lavt terningkast hos oss kan gjøre det motsatte.

Hadde vi vært korrupte, kunne det vært vanskelig å avsløre. Det er ekstra viktig for oss å være ryddige på hvordan vi skaper journalistikken i Dinside.

Så - her er litt om hvordan vi jobber. Les gjerne også hele oversikten over våre redaksjonelle retningslinjer.

Vi får aldri betalt av produsenter

Det er ikke mulig å kjøpe seg redaksjonell omtale i Dinside. Det er heller ikke mulig å påvirke testresultater eller noe annet innhold i artiklene våre. Terningkast er ikke til salgs. Vi vil gjerne gjøres oppmerksomme på det dersom vi har skrevet en faktafeil. Men vår vurdering står - alltid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer