Rosa kokos

Derfor kan kokos bli rosa

Det er en helt naturlig forklaring på at kokos kan bli rosa.

ROSA KOKOS: Fersk kokos inneholder enzymer som gjør at kokos kan få en rosa eller brun farge når den kommer i kontakt med luft - på samme måte som for eksempel epler. Foto: NTB scanpix
ROSA KOKOS: Fersk kokos inneholder enzymer som gjør at kokos kan få en rosa eller brun farge når den kommer i kontakt med luft - på samme måte som for eksempel epler. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dersom du er en av dem som har fulgt med på Farmen Kjendis i vinter, har du fått med deg hendelsen og diskusjonen om kokosen som ble rosa.

Spekulasjonene har gått i hva som egentlig skjedde; om det var en naturlig prosess eller om noen faktisk farget kokosen rosa, med dårlige hensikter.

Men ifølge eksperter Dinside har snakket med, finnes det ganske naturlige forklaringer på hvorfor kokos kan bli rosa - helt uten innblanding av menneskehender med sabotasjehensikter.

- Naturlige forklaringer

Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og matforskningsinstituttet Nofima, finnes det flere naturlige forklaringer på at kokos kan bli rosa.

- Denne problemstillingen kjente jeg ikke til fra før, men fra Bama har de svart at det finnes flere naturlige forklaringen til hvorfor kokoskjøttet ble rosa. Kokos inneholder nemlig et enzym som kan skape rosa farge når kjøttet kommer i kontakt med luft. I tillegg kan det bli farget hvis kokosen er blitt høstet for tidlig, og dermed blitt lagret lenge, sier Gerd Byermoen, kommunikasjonssjef i OFG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.