Komfyrvakt

Derfor kryr det av utbrente ovner og svidd pizza ute nå

Brannvesen ønsker oppmerksomhet i forbindelse med «Komfyrvaktdagen».

SVIDD PIZZA VED KJØPESENTER: Mange har lurt på hva de brente ovnene med tørrkokte kjeler og svidd pizza har gjort på steder som dette. Det er altså verken kunst eller hensatt søppel: Det er en kampanje for å vekke oppmerksomhet rundt hva en tørrkokt kjele kan gjøre av skade, i forbindelse med Komfyrvaktdagen 13. februar. Foto: Mosseregionens interkommunale brann og redning (MIB)
SVIDD PIZZA VED KJØPESENTER: Mange har lurt på hva de brente ovnene med tørrkokte kjeler og svidd pizza har gjort på steder som dette. Det er altså verken kunst eller hensatt søppel: Det er en kampanje for å vekke oppmerksomhet rundt hva en tørrkokt kjele kan gjøre av skade, i forbindelse med Komfyrvaktdagen 13. februar. Foto: Mosseregionens interkommunale brann og redning (MIB) Vis mer
Publisert

Du har kanskje også sett dem, der du bor? Svartbrente komfyrer som «forsøpler» på offentlige steder?

Bilder av brente stekeovner med svidde kjeler og ferdig svidd pizza, plassert på offentlige steder som på togperrongen, utenfor togstasjonen og utenfor kjøpesenter og lokalbutikken har skapt både undring og harme på lokale Facebook-grupper den siste tiden.

Mange lurer på hvorfor noen har satt fra seg søppel slik mens andre spekulerer i om det er snakk om en kunstinstallasjon.

Det er altså ingen av delene:

Komfyrvaktkampanje

Det er snakk om lokale brannvesen som har en kampanje for å vekke oppmerksomhet rundt hvor farlig en komfyrbrann er.

Mosseregionens interkommunale brann og redning (MIB) er et av de lokale brannvesen som har svidd opp en antall komfyrer og dermed plassert dem ut på strategiske steder i sitt distrikt.

Dette skjer i forbindelse med at det er Komfyrvaktens dag, onsdag 13. februar.

- Bakgrunnen for at vi har valgt å sette ut brente komfyrer med pizzaer, kasseroller med svidde bønner, pasta m.m., er å forhåpentligvis nå ut med informasjon om hvor farlig en komfyrbrann er på en bedre måte enn tidligere. Dette er et visuelt og realistisk bilde av en hendelse, hvor konsekvensen kan være dødelig, forteller Mette J. Kaspersen, avdelingssjef for forebyggende avdeling ved MIB til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer