Vond lukt i huset

Derfor lukter det oppkast her

Kjenner du en stram lukt av oppkast i boligen? Dersom ingen faktisk har kastet opp i huset, bør du ta en titt bak her.

LUKTER OPPKAST: Dersom det samler seg «kjøleskapsrester» og bakterier i kondenskoppen på baksiden av kjøleskapet, kan det gi vond lukt som minner om oppkast. Foto: Mycoteam.
LUKTER OPPKAST: Dersom det samler seg «kjøleskapsrester» og bakterier i kondenskoppen på baksiden av kjøleskapet, kan det gi vond lukt som minner om oppkast. Foto: Mycoteam. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har det sneket seg inn er merkelig, ubehagelig lukt i boligen din som verken skyldes et heftig toalettbesøk eller omgangssyke i familien?

En guffen odør er noe de fleste av oss kan oppleve at hjemmet utsettes for fra tid til annen. Utfordringen er at de ulike, ekle luktene kan være tegn på flere ting, og ofte er ikke årsaken synlig for det blotte øye. Dermed kan det også være vanskelig å finne fasiten på problemet.

Så hvordan kan du da nøste opp i den vonde lukten? Her får du ekspertenes beste tips!

Lukten av oppkast

- Vond lukt kan være en pekepinn på at noe er galt, men det trenger ikke ha sammenheng med fuktskade. Jeg har vært på mange luktoppdrag der årsaken er en helt annen enn fukt eller vann på avveie. Likevel er det jo ofte et problem for de som bor der – man blir minnet på det ubehagelige hver gang man trekker pusten, sier Tage Rolén, seniorrådgiver hos Mycoteam.

Og noe av det verste må være om huset har begynt å stinke oppkast!

- Hvis det ikke virkelig er oppkast, så skyldes lukten trolig gasser fra belegg eller lim. Det kan også komme av overdrevent vannbruk og alder på belegg eller lim, forklarer Svein Stormoen, skadesjef i Norsk Hussopp Forsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer