Derfor skal flaskeøl stå

Ikke legg ølet i kjøleskapet før servering.

Ølflasker skal helst stå et par dager før du drikker dem. Da sørger du for at bunnfallet havner der det skal, i bunnen av flasken, slik navnet tilsier. Foto: BERIT B NJARGA
Ølflasker skal helst stå et par dager før du drikker dem. Da sørger du for at bunnfallet havner der det skal, i bunnen av flasken, slik navnet tilsier. Foto: BERIT B NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rekk opp hånda den som ikke har gjort følgende: Kjøpt inn øl til kveldens fest, fotballkamp eller julebord, og lagt det i en av hyllene på kjøleskapet for å kjøle dem ned.

Spol tilbake og begynn på nytt.

Flaskeøl bør kjøpes inn et par dager før det skal drikkes og skal stå, ikke ligge, i kjøleskapet. Det finnes det gode grunner til.

>> Fikk du med deg DinSides store test av juleøl? Her er det beste ølet!

Derfor skal flaskeøl stå

Kjøper du flaskeøl til kveldens utskeielser, vil dette stort sett ha bunnfall, eller gjærrester. Dette er et naturlig resultat av at noen øltyper gjæres ferdig på flasken etter at korken er satt på, ifølge Vinmonopolets nettsider.

Lar du flaskene ligge i kjøleskapet før de skal drikkes, vil dette bunnfallet blandes i ølet. I en flaske som står, vil det logisk nok synke til bunns.

– Flaskeøl med metallkork bør stå for at bunnfallet skal samle seg nederst i flasken, og at korken ikke skal ruste, sier Per Øyvind Arnesen, nestleder i Norske Ølvenners Landsforbund(NORØL) til DinSide.

Boks-øl går greit

Unntaket er flaskeøl med naturkork (champagnekork og liknende) som må ligge, ellers vil korken tørke ut og ølet oksiderer. Også boks-øl kan man trygt legge i kjøleskapet, siden det ifølge Arnesen er pasteurisert og filtrert, og derfor ikke vil utvikle seg altfor mye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer