Ulyd fra rør

Derfor smeller det i rørene

Søk hjelp snarest, for ulyden kan føre til store skader i boligen.

SMELL I VANNRØR: Om det smeller i rørene når du bruker vannet i springen og vannstrålen er ekstra kraftig, er dette en indikasjon på at vanntrykket i boligens rør er for høyt. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Opplever du at det smeller i rørene hver gang du skrur av vannet i springen?

Da bør du kontakte en rørlegger så snart som mulig. For ulyden kan i verste fall bety én ting - og får du ikke fikset opp i problemet, kan det føre til alvorlig lekkasje i veggene.

Høyt vanntrykk

Om du i tillegg til å høre smell fra rør også opplever at vannstrålen er ekstra kraftig, og en høy vannmengde renner ut, er dette en klar indikasjon på at vanntrykket i boligens rør er for høyt, forteller Harald Faret, rørleggermester hos Miljørør AS ved rørleggerkjeden Rørkjøp.

- Årsaken til høyt vanntrykk i rørene er ombygginger og endringer i rørnettet fra vannverket. Utbygging fører til et større behov og høyere trykk, sier Faret.

Det er samtidig viktig å vite at det er du selv som boligeier som er ansvarlig for at vanntrykket i boligen ikke er for høyt.

For alle boliger skal ha montert en reduksjonsventil ved hovedvanninntaket, men det er det slett ikke alle som har.

Petter Normann Næss, rørlegger hos Trondheim VVS, forteller at mange boligeiere sliter med høyt vanntrykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.