Derfor stinker oppvaskmaskinen

Det er særlig to grunner til at oppvaskmaskinen lukter vondt.

UNNGÅ HURTIGPROGRAM: Mange av oss bruker hurtigprogram på oppvaskmaskinen oftere enn andre program, men det kan føre til en stinkende maskin og en skitten oppvask. Foto: NTB Scanpix.
UNNGÅ HURTIGPROGRAM: Mange av oss bruker hurtigprogram på oppvaskmaskinen oftere enn andre program, men det kan føre til en stinkende maskin og en skitten oppvask. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Har oppvaskmaskinen begynt å stinke noe voldsomt?

Det kan det være flere grunner til, men det er to som skiller seg ut.

Ekspertene avslører hva som forårsaker stanken, og hvordan du blir kvitt den.

Lav temperatur

Anders Røe, assisterende salgssjef for Husholdning hos Elkjøp, kan fortelle at den første grunnen til vond lukt fra oppvaskmaskinen som regel kommer av at det vaskes for mye på lav temperatur,

- Bakterier tåler ikke høyere temperaturer - og jo høyere temperatur, jo enklere er det å bli kvitt dem. Det anbefales derfor å vaske på høy temperatur der det som vaskes opp tåler dette, sier Røe.

Eksempler på dette er ildfaste fat, solide tallerkener og fat, samt tykkere glass. Den høyere temperaturen, helst 60 grader eller mer, vil stort sett ta livet av bakteriene i løpet av en oppvask-syklus, ifølge Røe.

- Det vi ofte opplever er at det brukes mye hurtigprogram på lave temperaturer. De programmene er helt OK for ting som kun trenger skylling eller oppfriskning og som ikke er veldig skittent. Men om dette er det programmet som kjøres jevnt, vil bakteriene samle seg opp og aldri få en utfordring, understreker han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer