Derfor velger kokkene flaksalt

Utvalget er stort, men ekspertene er ikke i tvil om hva som gir den beste smaken.

BESLUTNINGSVEGRING? I følge helsemyndighetene er en halv teskje salt om dagen nok. Da gjelder det å gå for en salttype som gir mye smak. Foto: Cecilie Leganger
BESLUTNINGSVEGRING? I følge helsemyndighetene er en halv teskje salt om dagen nok. Da gjelder det å gå for en salttype som gir mye smak. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er nok flere som setter pris på et bløtkokt egg på morgenkvisten, og med et lite dryss med hvite saltflak, kommer smaken enda bedre fram.

Men hva slags salt skal vi strø over plommen?

Flust av valg

Det er ikke uten grunn at saltet er kongen i kjøkkenskapet. Noen få saltkorn vil gi selv den mest tannløse maten stil og karakter.

Men du er sikkert ikke alene om å klø deg i hodet når du står foran krydderhyllen på nærbutikken.

Se effektene som får maten til å smake best mulig

Her er det mange ulike typer salt å velge mellom. Med og uten jod, og i flak, krystall og kvern. Havsalt og bergsalt. Vi har kokesalt, bordsalt og husholdningssalt, både raffinert og uraffinert. Så var det saltbøssa, da.

Himalayasalt er det også noe som heter, og her er det et flere millioner år gammelt urhav som skal være kilden. Og om en oppskrift ber om kosher salt, så er det salt med en konsistens litt mellom flaksalt og bordsalt.

Maldon-saltet blir forøvrig velsignet av en rabbi med jevne mellomrom, så det er strengt tatt kosher, men riktig konsistens får du først om du knuser det lett mellom fingrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer