Desibel knuser boligprisen

En dansk undersøkelse konkluderer med at boligprisen synker med 1,2 prosent per desibel.

Foto: Karoline Brubæk
Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske Miljøstyrelsen har kommet frem at boligprisene synker når trafikkstøyen blir høyere enn 55 desibel. Dette ifølge Dagsavisen.

Høy desibel, lav boligpris

Miljøstyrelsen mener undersøkelsen er overførbar til norske forhold. I Norge er støygrensa lagt på 55 - 60 desibel ved veibygging gjennom boligområder. Miljøstyrelsen legger frem følgende regnestykke:

 • En bolig med en verdi på to millioner vil falle med 24.000 kroner for hver desibel trafikkstøyen øker over 55 desibel.
 • En bolig med en verdi på to millioner kroner beliggende ved en motorvei, vil synke i verdi med 32.000 kroner for hver desibel trafikken øker over 55 desibel.
 • Prisen på en bolig stiger med 0.05 prosent hvis avstanden til en vei blir økt med en prosent.
 • En økning av trafikken vil følgelig medføre store konsekvenser for folk som skal selge bolig.

  Støyråd

  Norsk forening mot støy råder folk som er på boligjakt om å sjekke støyforholdene.

  - Vi har lenge ønske at eiendomsmeklere og takstmenn skal opplyse om støy i salgsoppgaver og takstpapirer, sier Torleif Johnsen i Norsk forening mot støy.

  Norsk forening mot støy anbefaler folk å følge med på visningstidspunktet: Er visningen lagt til en tid på døgnet hvor det er lite trafikk? Høy musikk og eller en TV som står på fullt kan også dekke over støyforholdene.

  Les!


  Slik får du kremhybelen
  Høy homofaktor = høy boligpris
  Meglervinner: Postbanken
  Bli rik i kjelleren
  Gassgrill til folket

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer