Varmeteppe og brannfare

Det begynte å ulme i varmeteppet

Brannvesenet rykket ut til det som kunne utviklet seg til alvorlig brann.

BRANNFELLE: Bevegelser vi gjør i søvne vil slite på de elektriske ledningene i varmeteppet og øke brannfaren. Foto: Shutterstock/NTB
BRANNFELLE: Bevegelser vi gjør i søvne vil slite på de elektriske ledningene i varmeteppet og øke brannfaren. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 02.22 natt til lørdag 8. januar fikk Sør-Vest politidistrikt melding om røykutvikling fra et hus i Tananger, skriver Rogalands avis.

Brannvesenet rykket ut, og da de kom fram til adressen, startet de utlufting.

Og grunnen til utrykningen? Det begynte å ulme i et varmeteppe, som altså førte til mye røyk og gasser inne i huset.

Heldigvis oppsto det ikke åpne flammer fra varmeteppet.

Røyk og gasser

Det var to personer på adressen, og de har begge blitt undersøkt av ambulansepersonell på stedet. De har fått i seg røyk, skriver politiet på Twitter.

Deretter måtte beboerne finne seg et annet sted å sove resten av natta, for det var for mye røyk og gasser i huset til at de kunne sove i det.

Politiet oppretter sak på forholdet.

SJEKK FORSKJELLEN: Feil valg kan bli fatalt. Video: «Close before You doze», gjengitt med tillatelse fra UL Firefighter Safety Research Institute (FSRI) Vis mer

- Brannfelle

Det er ikke første gang varmetepper utvikler seg til «branntepper»:

Lille julaften i fjor måtte 110-sentralen Vest dra ut for kontroll og utlufting etter brann i et varmeteppe i Førde i Sunnfjord, meldte NRK.

Så, er du fristet til å ta med deg varmeteppet i senga en kald vinterkveld, bør du passe på.

Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) advarer og understreker at det er viktig at disse varmetepper brukes riktig, samt at du leser bruksanvisningen før du tar det i bruk.

- Brukt på feil måte, eller bruk av eldre varmeteppe som er slitte, kan i verste fall være brannfeller, sier DSBs pressevakt til Vi.no.

Også Fortum påpeker på sine nettsider at varmeteppet må fjernes og frakobles strøm idet du går til sengs:

«Bakgrunnen for dette rådet, er at alle bevegelsene vi gjør i søvne etter hvert vil begynne å slite på de elektriske ledningene i teppet, skape friksjon og øke brannfaren», skriver Fortum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer