Det beste tilbehøret til ribbemiddagen: Surkål og rødkål

Hvem klarer å finne den beste balansen mellom surt og søtt?

FERDIG TILBEHØR: Det finnes hjelp å få til tilbehøret, enten du skal servere ribbe, pinnekjøtt eller lutefisk: Se også vår test av kålrabistappe og ertestuing Foto: BERIT B. NJARGA
FERDIG TILBEHØR: Det finnes hjelp å få til tilbehøret, enten du skal servere ribbe, pinnekjøtt eller lutefisk: Se også vår test av kålrabistappe og ertestuing Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julemat fra pose? Jatakk! Vi lager ribbe og steker medisterkaker, og varmer opp poser med surkål- og rødkål. Men hvilken bør du velge?

Sammen med Marie Larsson og Per-Erik Lindblad fra den tradisjonsrike restauranten Håndverkerstuene i Oslo har vi smakt oss gjennom noe av det ferdige tilbehøret som finnes i butikk. Vi har sett på utseende, konsistens, balanse - og ikke minst: smaker det slik tilbehøret til julematen skal smake?

Vi har tidligere presentert hva du bør velge om du vil ha ferdig kålrabistappe eller ertestuing (Hint: dropp pulvervariantene), og i dag ser vi på klassisk tilbehør for deg som skal servere ribbe: surkål og rødkål.

Ferdig tilbehør til julemiddagen: Se også vår test av kålrabistappe og ertestuing

Rødkål

Rødkål som tilbehør skal være friskt og syrlig, balansert med litt sødme. Klassisk rødkål lager du ved å høvle ned rødkål og koke med rødvin, eddik, vann og krydder, gjerne typiske julekrydder som stjerneanis, kanel og nellik, toppet med litt sukker for å balansere syren.

På Håndverkerstuene serverer de også rødkål krydret med nellik til andebryst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer