- Det er 500.000 ulovlige gassflasker der ute

Gassflaskene skal egentlig til kontroll hvert 10. år. Men det er det ikke mange som har gjort.

FOR GAMLE GASSFLASKER: Det er hundretusener gassflasker på det norske markedet som er for gamle i forhold til regelverket. Foto: KRISTIN SØRDAL
FOR GAMLE GASSFLASKER: Det er hundretusener gassflasker på det norske markedet som er for gamle i forhold til regelverket. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gassflasken du bruker varer ikke evig og skal ifølge regelverket inn til kontroll (ofte kalt revisjon) hvert 10. år. Men dette har ikke alltid blitt fulgt godt nok opp.

Veldig mange av oss har derfor gassflasker i bruk som egentlig har gått ut på dato. - Én av tre propanflasker i Norge har allerede gått ut på dato. Det vil si at det i alle fall er 500.000 flasker som er for gamle, og slik representerer en større risiko for lekkasjer og ulykker, sier Tellef Johansen i firmaet LPG Konsulenten til Dinside.

- Det blir omtrent det samme som om 1 av 3 biler på veien ikke har vært inne til nødvendig service og EU-kontroll, og den faren dette ville representert, fortsetter han.

Bekreftes av myndighetene

Jan Øistein Kristoffersen, rådgiver ved enhet for industrisikkerhet og transport i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), bekrefter overfor Dinside at det gjennom flere år feilaktig har vært praktisert et kontrollintervall på 15 år, på grunn av feil og manglende presiseringer.

Nye regler som trer i kraft 1. juli, gir gasselskapene ett år til å rydde opp og oppfylle kravene til revisjonsintervall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer