- Det er dumt å smelte bort verdier

Hvor får du mest for sølvet ditt?

Ifølge gullsmed Finn Arne Sivertsen hos Esaias Solberg er det ikke bare vekten som bestemmer hvor mye en gjenstand er verdt.  Foto: Per Ervland
Ifølge gullsmed Finn Arne Sivertsen hos Esaias Solberg er det ikke bare vekten som bestemmer hvor mye en gjenstand er verdt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De var ikke dumme, besteforeldrene dine, som gav deg sølvtøy til jul og bursdag frem til du ble konfirmert. Selv om du helst ville hatt en racerbilbane eller en skrikedukke.

OK, så bruser ikke akkurat lykkefølelsen når du ser på telesølvet ditt, det kan til og med hende du ikke bruker det fordi du synes det skjærer i øynene - men verdien av ekte sølv skal du ikke kimse av.

Sølvtøy og smykker var tradisjonelt viktig i en kvinnes medgift (og er det fortsatt mange steder), og det var ikke bare for pyntens skyld. Dette var også hennes sikkerhetsnett, dersom noe skulle skje, og en skulle ha behov for litt ekstra penger.

Lær av golddiggerne: Smartere enn sitt eget rykte

Verdt sin vekt i sølv

Salg av edle metaller for omsmelting har lange tradisjoner i utlandet, men er et relativt smalt fenomen her hjemme. Men midt i finanskrisens første vår lanserte Aurarius tjenesten Gullvekten.no.

Poenget er at du kan selge unna defekte smykker eller smykker du aldri bruker, og få betalt etter hvor mye gullet veier. Tjenesten har gått så bra at denne uken fulgte de opp med Sølvtorget.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer