Hvordan fjerne bananfluer?

Det er enklere enn du tror

Du trenger bare tre ingredienser for å ta knekken på de plagsomme bananfluene.

BANANFLUER: De dukker opp ut av ingenting, men hvordan blir du kvitt dem? Video: Berit B. Njarga. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

De er små, men plagsomme, formerer seg på svært kort tid og kan virke umulige å bli kvitt. Men vi har funnet måten å ta knekken på bananfluene, eller fruktfluene som de egentlig heter.

Og oppskriften på denne bananflue-fella er ekstremt enkel! Se videoen over - eller følg punktene som følger nedover i artikkelen.

Lag en fruktflue-felle

Har du først fått bananfluer i hus, er det to ting du bør sørge for: Å bli kvitt fluene som allerede surrer rundt på kjøkkenet ditt, og unngå at de formerer seg videre.

Allerede nå i august melder de sin ankomest mange steder, men ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er bananfluer vanligst om høsten i perioden september til november. De kan fly inn gjennom åpne vinduer eller komme inn med frukt, tomflasker eller annet der egg eller larver finnes. Larvene utvikles i gjærende emner som råtten eller halvråtten frukt og skvetter av øl og vin.

Så hvordan blir du kvitt dem? Ved hjelp av tre ingredienser:

Eddik, vann og oppvasksåpe.

Vi blandet like deler hvitvinseddik og vann, og tilsatte noen dråper oppvasksåpe før vi satte fella på benken. Du kan prøve deg frem med en eddiken du måtte ha i hus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.