Ser kjøttdeigen eller kyllingfiletpakken ut slik som den på bildet over, blir den sannsynligvis ikke med deg hjem fra butikken.
Men hva om kjøttdeigen som så helt grei ut i butikken i går har blåst seg opp i kjøleskapet over natten?
- Disse er ikke farlige eller skadelige, men produktet vil ofte lukte og/eller smake surt. I så tilfelle anbefaler vi kundene å ikke spise produktet, da det neppe vil ha tilfredsstillende smak, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i NorgesGruppen til Dinside.
Hun anbefaler ikke å kaste kjøttet, men heller ta det med tilbake til butikken der du kjøpte det og reklamere.
Kylling som lukter, gårsdagens pizza og tre år gamle tørrvarer: Kan du spise denne maten?
Gassproduserende bakterier

Ifølge Søyland er årsaken til at slike kjøttpakker blåser seg opp, at det har sneket seg inn gassproduserende bakterier i pakken.
- Det er vanskelig å gi en god forklaring på hvorfor dette av og til skjer, men årsaken vil sannsynligvis være det man kaller punkt-forurensning, altså at en liten del av det kjøttpartiet har bakterier i seg, og at disse formerer seg etter pakking.
Om dette skjer i butikken, vil ansatte fjerne produktet fra hyllene, men om det ikke skjer før du kommer hjem, anbefaler de å levere det tilbake.
Det kan da være en fordel å ha kvittering, selv om mange takker nei.
Husk å holde maten kald

Søyland peker også på at det er viktig å oppbevare kjøttet tilstrekkelig kaldt. Om kjølerekken brytes for lenge, vil bakterier ha langt bedre vekstvilkår.
- Bakterier vokser og formerer seg lettere hvis feks kjøleskapet ikke er kaldt nok eller at kjøttet ikke kommer raskt i kjøleskap etter handleturen, sier Søyland.
Det er imidlertid ett unntak: Skal du bruke kjøttdeigen innen et par timer, kan du med fordel la den ligge på kjøkkenbenken. Da vil resultatet bli mye bedre når du skal steke den.
Les mer: Slik steker du kjøttdeig og vår test av kjøttdeighakkeren Hackit.