Det er ikke sikkert du trenger å male hele huset!

Det er ikke sikkert sommerens o store oppussingsobjekt er nødvendig.

Er du redd for at hele sommeren skal renne bort i husmaling? Kanskje du kan slippe unna med å bare ta sørveggen i år.  Foto: NORDSJÖ
Er du redd for at hele sommeren skal renne bort i husmaling? Kanskje du kan slippe unna med å bare ta sørveggen i år. Foto: NORDSJÖ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som utsetter og utsetter jobben med å male boligen, fordi du vet at det kommer til å stjele alle helger før sommeren, eller enda verre - sommerferien din?

Det dummeste du gjør er å vente til neste år, dersom malingen er sliten. For malingen beskytter treverket, og når beskyttelsen fjernes, kan sopp og alger få grobunn, og i verste fall føre til fuktskader og råte. Så ser malingen sliten ut, eller flasser den av, er det bare å ta fatt på jobben.

Det er imidlertid ikke sikkert du trenger å grue deg. Kanskje er jobben du trenger å gjøre i år, ikke mer enn du klarer på en helg!

Les også: Hva bør du velge? Beis eller maling?

Kan være bortkastet

Ifølge Informasjonskontoret for Farge og Interiør (Ifi) kan det være bortlastet arbeid å male hele boligen.

- Veggene angripes ulikt av vær, sol og vind. Nordveggen kan være forbausende fin i fargen, mens sørveggen er blitt blass. Skal du male i samme farge som sist (godt tips: ta vare på fargekoden eller etiketten i sikringsskapet) er det kanskje ingen vits i å gå for full overhaling, er deres råd. - Noen ganger er det mer enn nok å gå over detaljene rundt vinduene, og ta sør- og vestveggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer