Shell, YX eller Circle K kaffeavtale?

Det er én kaffeavtalekopp som skiller seg ut

Hvilken kaffeavtalekopp er best: Shell, YX eller Circle K?

KAFFEAVTALEr: Kaffeavtale hos Circle K, YX 7-Eleven eller Shell? Hvilken kaffeavtalekopp er best? Vi har testet. Foto: Kristin Sørdal
KAFFEAVTALEr: Kaffeavtale hos Circle K, YX 7-Eleven eller Shell? Hvilken kaffeavtalekopp er best? Vi har testet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bensinstasjonene dekker mange slags behov, fra å stagge sulten til å slukke tørsten; handle brød, frossenpizza, leker eller vindusviskere - eller rett og slett fylle drivstoff på bilen.

Er du blant dem som ofte fyser på en kaffe, når du legger turen innom en bensinstasjon, har du kanskje allerede en kaffeavtalekopp med kaffeavtale. Men er du sikker på at du har den beste kaffeavtalekoppen?

Sist Dinside testet kaffeavtalekopper var i 2017 (med mye søl ...) men nå er det nye kopper, nye avtaler og nye priser på markedet.

Vi har derfor testet kaffeavtalekoppene fra Circle K, Shell og YX mot hverandre.

Og det er én kopp som skiller seg særlig positivt ut!

Veldig likt - og veldig ulikt

Vi har tatt for oss koppene og sett på hvordan de er å drikke av, hvor godt de holder på varmen, om de er tette - og sammenliknet hva de koster, hva du får - og hvor mange steder du kan få påfyll.

 • Det er Circle K som har de fleste fyllstasjonene (284) - men YX ligger hakk i hæl med 265 steder å fylle, og Shell har 220 stasjoner.
 • Prismessig er Circle K også dyrest: Med kopp og kaffeavtale koster det 299 kroner hos Circle K - mens de to andre tar 249 kroner.
 • Men mens YX og Circle K har avtaler for kalenderåret, kan du starte en ettårsavtale når som helst hos Shell. Du kan altså velge å kjøpe en avtale for 365 dager med oppstart 1. juli om du ønsker det.
 • Alle kjedene tilbyr deg rimeligere kaffeavtale dersom du har en annen/gammel avtalekopp du vil bruke.
 • Og alle kjedene hiver med en del andre vikarierende tilbud på mat og annet, for deg med kaffeavtale.
 • Alle koppene består veltetesten vår uten søl.

Så langt ganske likt - men det er også en del forskjeller når vi ser på praktisk bruk og ikke minst: Hvor godt koppene holder på varmen.

En ting vi ikke har kunnet vurdere, er hvilke og hvor mange bensinstasjoner som er lokalisert der du ferdes mest. Dette vil selvsagt ha en innvirkning for hvilken kopp det er mest aktuell for deg å velge.

Du kan se mer detaljer om temperaturer og andre fakta nederst i artikkelen.

TEMPERATUR: Vi har målt hvor godt temperaturene holder seg i 30 minutter, 1 time og 1,5 timer. Og i 3,5 timer - mest for moro skyld, for de færreste sitter vel og tvinner med bensinstasjonskaffen sin så lenge ... Og ja: Det er veldig store forskjeller! Foto: Kristin Sørdal
TEMPERATUR: Vi har målt hvor godt temperaturene holder seg i 30 minutter, 1 time og 1,5 timer. Og i 3,5 timer - mest for moro skyld, for de færreste sitter vel og tvinner med bensinstasjonskaffen sin så lenge ... Og ja: Det er veldig store forskjeller! Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Circle K: Dyrest - og dårligst på å holde varmen

Circle K (Statoil) har vært gjennom mange skifter hva gjelder produsent av kaffeavtalekoppene deres. Og ja, Statoil har fått mye «pepper» for koppene sine - kanskje spesielt med Stelton-koppene som knuste, veltet lett og hadde trøblete lokk.

Nytt for 2019-koppen er produsenten Aladdin. Vi understreker at Circle K ikke markedsfører «standard-koppen» som en termokopp. Til Dinside opplyser de at man da må kjøpe den større og dyrere «premium-koppen». Men det er «basic»-koppen som likner mest de andre stasjonenes kaffeavtalekopper både i pris og størrelse.

Og akk, Circle K, denne Aladdin-koppen er ikke veldig god til å holde drikken varm (det var Aladdin heller ikke da Dinside testet termokopper for noen år tilbake). Dette er koppen med dårligst evnte til å holde på varmen i vår test. Etter 30 minutter har temperaturen falt med cirka 20 grader, fra 94 grader til 65. Og Etter 1 time er drikken nede på 55 grader. Til sammenlikning holder drikken i koppen fra YX 7-Eleven 67 grader etter 1 time.

Varmetapet kan også tydelig merkes når du holder i koppen: Den blir ubehagelig varm dersom du fyller skikkelig varm drikke på koppen.

Lokket virker tett, og har en ekstra låseknapp. Koppen er grei å drikke av - men ikke en favoritt hos oss ettersom drikken kommer ut som en ganske bred stråle - med fare for å brenne leppa når man skal kjenne om drikken har nådd drikketemperatur.

Det står på esken at kopp og lokk kan vaskes i oppvaskmaskin - men på bruksanvisningen anbefales du å vaske selve koppen for hånd - og lokket i øvre del av oppvaskmaskinen.

Du kan fylle all slags varm drikke som de har på stasjonen. Kaffeavtalen gjelder for kalenderåret - men du får med to måneder ekstra dersom du kjøper avtalen ved salgsstart 30. oktober.

Det finnes også en større «premium»-kaffeavtalekopp (499 kr) som er en termokopp. Du kan også bruke en gammel Circle K/Statoil-kopp og kun kjøpe oblat for kaffeavtale, for 249 kroner.

 • Vask: Både kopp og lokk kan vaskes i oppvaskmaskin (men du anbefales å vaske koppen for hånd, og lokket i øvre del av oppvaskmaskinen).
 • Antall stasjoner du kan fylle drikke: 284 stasjoner
 • Pris: 299 kroner

Terningkast: 4

Konklusjon: Grei kopp, og mange fyllstasjoner - men koppen blir veldig varm på utsida, og drikken blir fort kald. Dumt at koppen bør vaskes for hånd. Dyrest.

KAFFEAVTALEKOPP FRA CIRCLE K: Den er dyrest, og den holder dårligst på varmen. Den reklameres ikke for som en «termokopp» - da må du gå for den dyrere «premium»-koppen deres, men dette er den som er mest sammenliknbar med de andre bensinstasjonskjedenes kaffeavtaler. Og ja, den er dyrere enn de andre. Foto: Kristin Sørdal
KAFFEAVTALEKOPP FRA CIRCLE K: Den er dyrest, og den holder dårligst på varmen. Den reklameres ikke for som en «termokopp» - da må du gå for den dyrere «premium»-koppen deres, men dette er den som er mest sammenliknbar med de andre bensinstasjonskjedenes kaffeavtaler. Og ja, den er dyrere enn de andre. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Shell: Du kan starte avtalen når du vil

Denne koppen virker som den aller enkleste i testen, med et enkelt lokk med en propp som vippes åpen og lukket (se bilde lenger ned). Dessverre er den litt hard å åpne. Heller ikke denne kan vaskes i oppvaskmaskin: Ifølge bruksanvisningen kan vask i oppvaskmaskin skade koppen. Men for øvrig fungerer det greit å skru lokket opp og igjen.

Også denne er helt grei å drikke av - men i likhet med Circle K-koppen liker vi ikke at drikkestrålen er så bred som den er, pga. faren for å brenne seg.

Det er én kopp som er desidert best på å holde på varmen, men det er som nevnt ikke Circle K-koppen - og heller ikke Shell-koppen.

Også her kan vi kjenne varmetapet godt på utsida av koppen (dog ikke så godt som hos Circle K-koppen) - men drikken holder seg cirka 3 grader varmere enn i Circle K-koppen. Etter 30 minutter har temperaturen på drikken falt fra 94 til 68 grader - og etter 1 time er temperaturen ytterligere 10 grader kaldere.

Kaffeavtalen inkluderer all varm drikke, og du får andre rabatter på blant annet mat og drikke på kjøpet. Du kan også bruke en annen kopp - da koster kaffeavtalen 199 kroner.

Kaffeavtalen gjelder i 365 dager etter at du har kjøpt avtalen - så du er ikke låst til kalenderåret januar til desember, men kan starte opp avtaleåret når det er best for deg.

 • Vask: Håndvask. «Vask i oppvaskmaskin kan skade koppen», ifølge bruksanvisningen.
 • Antall stasjoner du kan fylle drikke: 220 stasjoner
 • Pris: 249 kroner

Konklusjon: Bedre enn Circle K til å holde varmen, men varmetapet er også stort her. Trekk for at den ikke kan vaskes i oppvaskmaskin. Pluss for fleksibel avtaleperiode.

Terningkast: 4

KAFFEAVTALEKOPP HOS SHELL: Den enkleste koppen i testen. Men hva er dette med at vask i oppvaskmaskin kan skade koppen? Da blir det ikke så enkelt lenger - men mer tungvindt, tenker vi. Men stort pluss for at du selv kan velge når du ønsker å starte den 365 dagers lange avtalen. Foto: Kristin Sørdal
KAFFEAVTALEKOPP HOS SHELL: Den enkleste koppen i testen. Men hva er dette med at vask i oppvaskmaskin kan skade koppen? Da blir det ikke så enkelt lenger - men mer tungvindt, tenker vi. Men stort pluss for at du selv kan velge når du ønsker å starte den 365 dagers lange avtalen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

YX 7-Eleven: Ingen over, ingen ved siden!

Dette er uten tvil den beste koppen i testen. Den er best å drikke av og den utklasser de to andre når det kommer til å holde drikken varm:

Våre målinger avslører at etter 30 minutter er drikken i YX 7-Eleven-koppen hele 10 grader varmere enn i Circle K-koppen - og 7 grader varmere enn Shell-koppen.

Etter en time er forspranget henholdsvis cirka 12 og 9 grader - og etter 3,5 timer er drikken i YX-koppen fremdeles like varm som drikken i Circle K-koppen var etter halvannen time.

At den holder godt på varmen resulterer også i at koppen ikke blir varm på utsida - i motsetning til de to andre koppene i denne testen. Så ja, du slipper at koppen blir for varm å holde i.

Den er best av alle å drikke av fordi strålen er passe smal og risikoen for å brenne leppa når du skal kjenne på temperaturen, er dermed minimal. Det er også enkelt å åpne og lukke for drikkeåpningen. Og pluss for at både kopp og lokk kan vaskes i oppvaskmaskin. Det eneste ankepunktet er at selve lokket kan være litt vondt å skru opp.

Vi understreker at koppen vi har testet er en «YX 7-Eleven»-kopp. Den kan du fylle på alle YX-stasjoner og YX 7-Eleven-stasjoner. Det finnes også en egen «YX-kopp», som du også kan fylle på alle de samme stasjonene som nevnt.

Du kan fylle all varm drikke de serverer på stasjonen. Du kan også bruke din egen kopp og kjøpe kun kaffeavtalen - som da koster 199 kroner. Avtalen gjelder for kalenderåret 2019. Du kan også få ekstra rabatter på mat, med kaffeavtalen.

 • Antall stasjoner du kan fylle drikke: 265 stasjoner (alle 180 YX stasjoner + 85 YX 7-Eleven stasjoner, hvor alle snart er konvertert)
 • Vask: Både lokk og kopp kan vaskes i oppvaskmaskin.
 • Pris: 249 kroner

Terningkast: 6

Konklusjon: Holder best på varmen, har en anselig mengde stasjoner å fylle på, og er veldig god å drikke av. Kan vaskes i oppvaskmaskin. Dette er topp!

KAFFEAVTALEKOPP FRA YX: Du kan fylle på 265 stasjoner (kun 20 færre enn Circle K), den kan vaskes i oppvaskmaskin, den er super å drikke av - og den utklasse de andre når det gjelder å holde på varmen. Tipp topp! Foto: Kristin Sørdal
KAFFEAVTALEKOPP FRA YX: Du kan fylle på 265 stasjoner (kun 20 færre enn Circle K), den kan vaskes i oppvaskmaskin, den er super å drikke av - og den utklasse de andre når det gjelder å holde på varmen. Tipp topp! Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Tallenes tale og temperaturmålinger

Vi har målt varmetap i to runder for å være sikker på at resultatet er konsistent. Tallene vi refererer til i tabellen viser varmetap i runde 2, da vannet på kanna holdt 94 grader idet vi fylte koppene. Men begge rundene med målinger viser samme konklusjoner.

Kjede Temp etter 30 min Temp etter 1 time Ant stasjoner Pris
YX7567265249
Shell6855220249
Circle K6558284299

Vi har veid og fylt like mye væske i alle koppene, 2 dl.

--

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer