Det er nå du bør plante!

Nå kan du plante for halv pris - for et vel så bra resultat.

BILLIG OG BRA Å PLANTE NÅ: Det er veldig bra å plante i august og september - og med halv pris kan du plante dobbelt så mye for samme budsjett. Foto: NTB SCANPIX/KRISTIN SØRDAL
BILLIG OG BRA Å PLANTE NÅ: Det er veldig bra å plante i august og september - og med halv pris kan du plante dobbelt så mye for samme budsjett. Foto: NTB SCANPIX/KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er det kjempefint å plante, uttaler Tove Ladstein i Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP) til Dinside.

Silje Aksnes ved Gimle Planteskule forteller til Dinside at de får besøk av mange kunder som faktisk ikke tror at man kan plante på denne tiden.

- August og september, og til og med senere om været tillater det, er veldig gode plantemåneder. Noen planter bør man selvsagt vente med til våren – men det meste går bra, sier Aksnes til Dinside.

LES OGSÅ: Se hvordan det gikk da vi plantet i jordbriketter av kokosfiber

Halv pris!

Den første fordelen med å plante på høsten, er at du kan plante dobbelt så mye som du ellers kunne gjort, for samme budsjett.

Mange hagesentre og blomsterutsalg selger nemlig nå ut restvarene til halv pris.

Hva skal man passe på, når man skal kjøpe planter fra hagesenteret på høsten?

- Sjekk røttene, at de ser bra ut og ikke har mange røtter rundt og rundt hverandre, sier Hilde Poppe, gartner hos Plantasjen, til Dinside.

- Løvfellende busker og trær kan godt plantes selv om de har mistet bladene sine, det er greit at de har begynt å felle blader på plantesenteret, det er en del av plantens vanlige syklus å gjøre det nå. Men du vil at planten skal se vital ut; se om den ser frisk ut - det er forskjell på høstgul og næringsfattig gul, uttaler Ladstein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer