Gjør huset vinterklart

Det er nå du bør ta hussjekken

Før kulden setter inn for fullt, er det særlig én ting som må være i orden.

SJEKK HUSET I HØST: Høsten har allerede gitt oss grått og vått vær, men før kulden setter inn for fullt, er det flere ting du bør sjekke at er i orden på utsiden av huset, for eksempel takrennene. Få flere tips i artikkelen under. Foto: Andreas Carlsen.
SJEKK HUSET I HØST: Høsten har allerede gitt oss grått og vått vær, men før kulden setter inn for fullt, er det flere ting du bør sjekke at er i orden på utsiden av huset, for eksempel takrennene. Få flere tips i artikkelen under. Foto: Andreas Carlsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er viktig å vedlikeholde huset jevnlig gjennom hele året, men kanskje ekstra viktig når den kalde sesongen nærmer seg.

Derfor er det du bør ta den utvendige sjekken av huset.

Her får du eksperttipsene.

Steng vanntilførsel

- Fine høstdager kan benyttes til uteaktiviteter som sparer deg for tid og kanskje penger til våren, sier Kristian Owren, administrerende direktør ved IFI.

Hvis du ikke tar en utvendig sjekk før kulden sjekker inn for fullt, kan du nemlig risikere flere skader på huset.

Som en gylden regel, mener Per Jæger, administrerende direktør hos Boligprodusentenes Forening, at du kan gå rundt hele huset og sjekke at alt ser greit ut:

- Og der du ser at det begynner å bli møkkete, kan du starte med å rengjøre, sier han.

Det er flere ting som er nødvendig å se etter, men det aller viktigste er å stenge vanntilførselen til utekrana, mener Jæger.

- Før det blir veldig kaldt, må utekran som ikke er frostsikret tømmes for vann. Vanntilførselen må stenges. Dersom utekrana ikke er tømt for vann, kan det fryse til is og konsekvensen av dette kan bli vannlekkasje i veggen, understreker Jæger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.