Det er penger på toppen

Nordmenn betaler mest for hyttene som ligger høyest.

Publisert
Sist oppdatert

2007 ble et rekordår for antall fritidsboliger omsatt på fjellet - og nordmenn betaler mest for de hyttene som ligger høyest. De hyttene som ligger høyere enn 900 meter, oppnår nemlig markant høyere priser enn de som ligger lavere.

Dette er noen av konklusjonene som kommer frem i en analyse som MakroSikt har utarbeidet for Eiendomsmegler-foretakenes forening (Eff).

Ifølge Eff kan det være ønsket om sikre snøforhold som gjør at hyttene som ligger over 900 meter oppnår høyere prosentvise priser enn de som ligger lavere.

De sikre hyttene

Stor spredning

Ifølge undersøkelsen økte antall annonser på finn.no med 29 prosent, samtidig som antall hytter som ble solgt gjennom eiendomsmegler økte med 11 prosent.

- Det betyr at aktiviteten har økt, men ikke salgene. At utbudet er større, men markedet noe mer avventende enn før, sier Torbjørn Ek, Nestleder i Eff til DinSide.no

- Vi har hatt en gjennomsnittlig vekst i hyttemarkedet i 2007 på seks prosent for hele landet. Den har imidlertid avtatt noe fra rekordåret 2006, der prisene i snitt steg med hele 23 prosent. Men det var ganske store forskjeller fra sted til sted, sier Torbjørn Ek til DinSide, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer