- Det er trygt å selge boligen privat

Men er det trygt å kjøpe?

Du unngår ikke å se at det er noe litt utenom det vanlige med denne annonsen. Og gjør du det, er det nok en grønn boks under annonseteksten.  Foto: Finn.no
Du unngår ikke å se at det er noe litt utenom det vanlige med denne annonsen. Og gjør du det, er det nok en grønn boks under annonseteksten. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny lovendring som trådte i kraft 1. januar har åpnet for at også privatpersoner kan avertere boligen sin for salg på Finn.no.

Forbrukerrådet jublet over seier, og også Konkurransetilsynet sluttet seg til hallelujakoret.

- Det er trygt å selge bolig privat, het det fra begge leire, med et visst forbehold:

Det er trygt å selge og kjøpe bolig privat så lenge en advokat eller megler står for kontrakt og oppgjør. - Får man hjelp til kontrakt og oppgjør er det like trygt som noe annet, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet i en pressemelding.

- Forbrukeren har fått reelle muligheter til å velge å gjøre deler av jobben selv. Slik valgfrihet er bra, og legger til rette for konkurranse og lavere priser, sier direktør Knut Eggum Johansen i Konkurransetilsynet.

Les hele innlegget fra Forbrukerrådets direktør Randi Flesland her

Men hva med den som kjøper?

Meglerne er skeptiske

Ikke overraskende er eiendomsmeglerbransjen svært skeptiske til at private nå får tilgang til annonseportalene. Motivene kan være mange, et bilde av den karikerte megleren med vannkjemmet hår som ser sedlene flakse av gårde er nærliggende. Men megler skal også være kjøpers mann, og man skal ikke bare feie bort fagfolks råd som grådighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.