Hvordan fjerne kalk fra dusjvegg

Det funket!

Sliter du med kalkbelegg på dusjveggene? Dette trikset kan du prøve med noe du kanskje allerede har i kjøkkenskapet.

GOD LØSNING: Om du sliter med kalkbelegg i dusjen, bør du få med deg disse tipsene! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere på DinSide har vi testet flere ulike metoder for å få dusjveggen helt ren fra kalk og flekker: Zalo og eddikmetoden, sitronmetoden, og wc-rensemetoden.

Men hvordan kan du unngå disse merkene på dusjveggen?

Line Mercedes i CityMaid forteller at kalk er et kjent problem.

- Kalkmerker på dusjen er dessverre ett velkjent fenomen. Dersom dette har bygget seg opp over tid, er det utfordrende å fjerne kalkrestene uten å ripe i glasset. Her må man velge metode etter hvor skittent det er, og hvilken risiko for riper man ønsker å ta, forteller hun og legger til:

- Det aller beste rådet for å unngå dråpemerker på veggene i dusjen, er å avslutte hver dusj med kaldt vann og bruke en god nal. Da vil du redusere oppbyggingen av kalk, sier Mercedes.

Hun forteller at de også anbefaler å impregnere fug og flis der man dusjer på vegg.

- Impregneringen tar vare på overflaten og gjør reduserer muligheten kalken har til å feste seg til underlaget. For begge overflatene anbefaler vi videre å fjerne oppbygging av kalk på ett tidlig tidspunkt.

Én ingrediens

En finsk TikTok-bruker med nesten 50 000 seere viser hvordan vi kan få glasset på dusjveggen ren med bare én ingrediens og ett hjelpemiddel: eddik og dopapir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer