Hvordan fjerne kalk fra dusjvegg

Det funket!

Sliter du med kalkbelegg på dusjveggene? Dette trikset kan du prøve med noe du kanskje allerede har i kjøkkenskapet.

GOD LØSNING: Om du sliter med kalkbelegg i dusjen, bør du få med deg disse tipsene! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere på DinSide har vi testet flere ulike metoder for å få dusjveggen helt ren fra kalk og flekker: Zalo og eddikmetoden, sitronmetoden, og wc-rensemetoden.

Men hvordan kan du unngå disse merkene på dusjveggen?

Line Mercedes i CityMaid forteller at kalk er et kjent problem.

- Kalkmerker på dusjen er dessverre ett velkjent fenomen. Dersom dette har bygget seg opp over tid, er det utfordrende å fjerne kalkrestene uten å ripe i glasset. Her må man velge metode etter hvor skittent det er, og hvilken risiko for riper man ønsker å ta, forteller hun og legger til:

- Det aller beste rådet for å unngå dråpemerker på veggene i dusjen, er å avslutte hver dusj med kaldt vann og bruke en god nal. Da vil du redusere oppbyggingen av kalk, sier Mercedes.

Hun forteller at de også anbefaler å impregnere fug og flis der man dusjer på vegg.

- Impregneringen tar vare på overflaten og gjør reduserer muligheten kalken har til å feste seg til underlaget. For begge overflatene anbefaler vi videre å fjerne oppbygging av kalk på ett tidlig tidspunkt.

Én ingrediens

En finsk TikTok-bruker med nesten 50 000 seere viser hvordan vi kan få glasset på dusjveggen ren med bare én ingrediens og ett hjelpemiddel: eddik og dopapir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.