Bytte bolig i studieåret

Det kan lønne seg å bytte studentbolig utenfor høysesongen

Leieprisene kan falle når høysesongen er over, ifølge forbrukerøkonom.

NYTT SKOLEÅR, NY BY: Til høsten flytter mange studenter til en ny by for å gå på skole, og da må de gjerne leie bolig. Det kan være lurt å følge med på leieprisene i løpet av skoleåret, for de kan falle når høysesongen er over, mener Elin Reitan i Nordea. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
NYTT SKOLEÅR, NY BY: Til høsten flytter mange studenter til en ny by for å gå på skole, og da må de gjerne leie bolig. Det kan være lurt å følge med på leieprisene i løpet av skoleåret, for de kan falle når høysesongen er over, mener Elin Reitan i Nordea. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje fått svar på studiesøknaden din og vet hvilken skole du har fått plass på og hvor du eventuelt må flytte i høst. Da må du gjerne leie bolig.

Det er flere ting studenter som skal leie bolig må passe på, blant annet må leiekontrakt og depositum være i orden.

Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, anbefaler studentene ikke å gi opp boligjakten dersom den du leier ikke er optimalt eller leien er høy.

- Mange inngår leiekontrakter i begynnelsen av skoleåret når pågangen er stor og leieprisene kanskje skrus opp. Du kan finne bedre leiligheter til en lavere pris utenfor høysesongen, sier Reitan.

Men, husk at du også kan få lavere månedsleie der du allerede bor.

Kontrakten kan hindre deg

Det kan sikkert stemme at leieprisene synker noe utenfor høysesong, og at det sånn sett kan lønne seg å bytte bolig utenom disse tidsrommene, mener Øystein Gisvold Rennesund, advokatfullmektig i Leieboerforeningen.

Likevel råder han studentene til å vurdere om dette er et lurt valg med tanke på «påkjenningene» ved å finne ny bolig og å flytte.

Så finnes det også forhold som kan gjøre det praktisk vanskelig å bytte bolig når leieprisene faller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer