Det kan være fint med betong

Spesielt når det brukes i svært varme strøk.

KOSELIG TROSS ALT: En skal være i ganske dårlig humør for å hevde at dette betongkjøkkenet ikke har sin sjarm. Foto: Terra E Tuma / Pedro Kok
KOSELIG TROSS ALT: En skal være i ganske dårlig humør for å hevde at dette betongkjøkkenet ikke har sin sjarm. Foto: Terra E Tuma / Pedro Kok Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge har ingen stor tradisjon for å bygge eneboliger i betong. Det forbeholder vi helst store kontorbygg, eller eksklusive, arkitekttegnede leiligheter med en prislapp som forutsetter at du har gjort det bra på aksjemarkedet.

Brasil er nok heller ikke noe mekka for betong, men denne imponerende - eventuelt skremmende hvis du ikke er fan av betongbygg - boligen har garantert en mer fornuftig funksjon i et land der sommertemperaturene kan nå mellom 35 og 40 grader. Betong kan som kjent gjøre underverker for innetemperaturen når sola steiker som verst.

Liker du looken, men har ikke mulighet til å fylle huset med betong og mur? Betongvegg.no har løsningen.

Bygget for en av sjefene

Det er lokalisert i São Paolo, og det såkalte Maracanã-huset er laget av arkitektene hos Terra E Tuma, og det er laget for en av sjefene sjøl - arkitekt og ateliersjef Danilo Terra. Sammen med familien disponerer han tre etasjer lokalisert i en skråning i en av byens forsteder, der den nederste etasjen går under bakkeplan.

Byggematerialet er som allerede nevnt betong, men arkitektene har latt flere av veggene forbli halvåpne, noe som bidrar til det geometriske formspillet som er spesielt synlig i det imponerende kjøkken- og oppholdsområdet. Her kan en også skyve veggen tilside, slik at en kan gå rett ut i atriumet like utenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer