Det kryr av dem i senga di

Slik hamler du opp med sengekrypene.

Sover du alene i senga? Ikke egentlig. Sjansen er stor for at disse holder deg med selskap. Foto: Wikipedia
Sover du alene i senga? Ikke egentlig. Sjansen er stor for at disse holder deg med selskap. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sleep tight, don`t let the bed bugs bite. Noen gang fått den tekstmeldingen?

De er større enn du tror - dyrene som bor i sengen din kan bli opp til en halv centimeter lange, og de blir enda lengre hvis de får seg et måltid av menneskeblod. Takket være billige utenlandsturer blir det stadig enklere for dem å invadere senga di.

Helseforskere fra Mississippi har undersøkt dyrene som bor i senga di, og konkludert med at de er ufarlige. De er kanskje uønskede, men de skader deg ikke, ifølge britiske Guardian.

"Bed bugs" er små insekter som trives godt i samme miljø som mennesker.

Les også: Vegglusen invaderer Danmark

Har du dyr i senga?

Hvis det er insekter i hjemmet ditt eller på hotellrommet ditt er det ikke vanskelig å oppdage dem. Du må bare se nøye. Insektene er i utgangspunktet ikke synlige for det blotte øye for de holder seg i skyggen i dagslys. De holder seg stort sett et par meter unna lekekassen sin - altså sengen din. Typiske gjemmesteder er i madrassen, i sprekkene på sengerammen, bak det eventuelt løse tapetet ditt eller bak bildet på veggen. På dagen er det enklere å se insektenes ekskrementer - mørke røde eller brune flekker, enn insektene selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer