Familiefar med advarsel:

- Det kunne fått alvorlige konsekvenser

Familiefaren fra Romerike gjorde alt riktig. Likevel gikk det galt.

VAR HELDIGVIS HJEMME: Denne gangen gikk det bra for en familiefar på Romerike. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen.
VAR HELDIGVIS HJEMME: Denne gangen gikk det bra for en familiefar på Romerike. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen. Vis mer
Publisert

En familiefar forteller om en skremmende opplevelse hjemme i boligen på Romerike.

– Tenk hvis jeg hadde satt på ovnen før jeg leverte i barnehagen og ikke hadde oppdaget brannen så tidlig som jeg gjorde, sier han til Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR).

Han jobbet på hjemmekontoret på soverommet, da brannalarmen plutselig gikk. Han snudde seg og så at den frittstående varmeovnen sto i fyr og flamme.

Huseieren bar ovnen ut av rommet og kastet den på en snødekt terrasse. Da den fortsatte å brenne hentet han pulverapparatet for å slukke flammene, forteller han.

Advarer andre

Sønnen hadde lekt med en gryteklut av gummi, og stappet biter av den innimellom rillene på ovnen. Etter hvert tok gummibitene fyr.

Nå advarer familiefaren andre:

– Ikke gå fra løse varmeovner, sier han.

Han ønsker at hans historie skal bidra til at folk skjønner hvor viktig det er å ha røykvarslere og brannalarm i alle rom.

– Takket være varsleren på soverommet fikk jeg superrask beskjed om brannen. Dette som heldigvis forble et dramatisk uhell, kunne ha fått alvorlige konsekvenser, sier faren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer