Familiefar med advarsel:

- Det kunne fått alvorlige konsekvenser

Familiefaren fra Romerike gjorde alt riktig. Likevel gikk det galt.

VAR HELDIGVIS HJEMME: Denne gangen gikk det bra for en familiefar på Romerike. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen.
VAR HELDIGVIS HJEMME: Denne gangen gikk det bra for en familiefar på Romerike. Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen. Vis mer
Publisert

En familiefar forteller om en skremmende opplevelse hjemme i boligen på Romerike.

– Tenk hvis jeg hadde satt på ovnen før jeg leverte i barnehagen og ikke hadde oppdaget brannen så tidlig som jeg gjorde, sier han til Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR).

Han jobbet på hjemmekontoret på soverommet, da brannalarmen plutselig gikk. Han snudde seg og så at den frittstående varmeovnen sto i fyr og flamme.

Huseieren bar ovnen ut av rommet og kastet den på en snødekt terrasse. Da den fortsatte å brenne hentet han pulverapparatet for å slukke flammene, forteller han.

Advarer andre

Sønnen hadde lekt med en gryteklut av gummi, og stappet biter av den innimellom rillene på ovnen. Etter hvert tok gummibitene fyr.

Nå advarer familiefaren andre:

– Ikke gå fra løse varmeovner, sier han.

Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen.
Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen. Vis mer

Han ønsker at hans historie skal bidra til at folk skjønner hvor viktig det er å ha røykvarslere og brannalarm i alle rom.

– Takket være varsleren på soverommet fikk jeg superrask beskjed om brannen. Dette som heldigvis forble et dramatisk uhell, kunne ha fått alvorlige konsekvenser, sier faren.

Huseier har alarmanlegg til et vaktselskap, som ringte NRBR for å sjekke at brannen var slokket og at huseier ikke har fått i seg røyk.

Da brannvesenet kommer til huset var brannen allerede slukket av eier og brannskadene var heldigvis begrenset til varmeovnen.

OPPVASKTABLETT I OVNEN: Trikset er svært effektivt mot størknet matfett! Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer

Huseier forteller NRBR at han i ettertid har tenkt på hva som kunne ha skjedd om han ikke oppdaget brannen i tide - om den hadde vært for varm å bære eller om flammene hadde vært for store.

– Vi tok en prat med guttungen og viste ham den brente ovnen. Han skjønte at det var dumt, sier småbarnsfaren til NRBR.

Han har nå gått til innkjøp av et brannteppe som kan kvele flammene om noe liknende skulle skje igjen. Han er glad for at familien var veldig bevisste på at de skulle ha brannalarmer i alle rom da de flyttet inn i det eldre huset.

En vekker

Linda Stuvland, fagleder informasjon i NRBR, sier til DinSide at slike skrekkhistorier er en vekker.

– Det gikk bra fordi han gjorde alt riktig, men det viser samtidig hvor lett dette kan skje, sier Stuvland.

Hun forteller at frittstående varmeovner lett kan velte, og at de fort kan bli tildekket.

– Heldigvis gjorde han alt riktig. Han satt i samme rom som den løse varmeovnen, han har brannalarmer i alle rom, og han hadde pulverapparat.

Stuvland sier at en løs varmeovn kun skal brukes når det er en voksen til stede i rommet. Den skal aldri stå på når en voksen ikke er til stede.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer