Det lønner seg å være harry

Så mye sparer du på å kjøpe møbler i Sverige.

Selv med høyere pris i svenske kroner kan det være penger å spare på å handle over grensen. Selv når prisen er høyere i svenske kroner, slik som her, er det penger å spare: Nærmere bestemt 1062 kroner. Foto: Bolia.com
Selv med høyere pris i svenske kroner kan det være penger å spare på å handle over grensen. Selv når prisen er høyere i svenske kroner, slik som her, er det penger å spare: Nærmere bestemt 1062 kroner. Foto: Bolia.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De smarte drar på harry-handel til Sverige. Ikke bare når de vil fylle opp fryseren med kyllingfileter, gräddost og bacon, men når de skal handle til boligen.

Vi har sjekket priser på et par tilfeldig valgte produkter i fem ulike butikker som finnes både i Sverige og Norge, og resultatet var entydig: Det lønner seg å handle i Sverige.

Les også: Her sparer du tusenvis av kroner

25 prosent mer å handle for

Ifølge DinSides Valutaomregner får du cirka 793 norske kroner for 1000 svenske. Snur vi om på regnestykket, får vi omtrent 125 svenske kroner for 100 norske. Dette ifølge XE.com. Og man trenger ikke ha en sekser i matte for å skjønne at dette er gunstig når man skal handle.

De fleste prisene vi sjekket var like i svenske og norske kroner, og det er her du sparer mest. Du kan også finne at prisene er høyere i svenske kroner, men du bør ikke la deg skremme av det. Ta for eksempel bordet på bildet over. Det ser ut som om det koster noen hundrelapper mer i Sverige, men du kan spare over tusen kroner på å kjøpe det i Sverige. (Nå er bolia en nettbutikk, så for å handle fra dem, trenger du en svensk adresse møblene kan sendes til, men vi har likevel tatt nettbutikken med, for sammenligningens skyld.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.