Kjøpe og selge bolig

- Det mest spennende som har skjedd i norsk bolighandel på lang tid

Nytt bolighandelsprodukt gir deg fem års garanti for feil og mangler du oppdager etter boligkjøpet for en brøkdel av vanlig forsikringspris.

LES TILSTANDSRAPPORTEN: Garantien til nytt bolighandelsprodukt dekker kun forhold som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. Til gjengjeld rettes det opp i feil og mangler du oppdager etter overtakelse opp til fem år etter boligkjøpet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LES TILSTANDSRAPPORTEN: Garantien til nytt bolighandelsprodukt dekker kun forhold som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. Til gjengjeld rettes det opp i feil og mangler du oppdager etter overtakelse opp til fem år etter boligkjøpet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Du har kanskje fått med deg reklamen for Gjensidige bolighandel i pausene for dine favorittprogram den siste tiden?

Dette er et produkt for boligkjøper og -selger som skiller seg fra andre på markedet, blant annet gjennom tilstandsgarantien. Dette er en forsikring hvor Gjensidige går god for at tilstanden til boligen er slik som beskrevet i tilstandsrapporten ved overtakelsestidspunktet. Hvis ikke, tar bank- og forsikringsselskapet ansvar for å fikse og forbedre feil i hele fem år etter bolighandelen.

Forbrukerrådet mener at denne nyheten er noe av det mest spennende som har skjedd i norsk bolighandel på lang tid. Huseiernes landsforbund er glade for at et solid og seriøst selskap som Gjensidige bretter opp ermene og utfordrer de dominerende, bankeide eiendomsmeglerkjedene.

- Mange boligkjøpere som har fått problemer etter handelen har opplevd at de først må ta en konflikt med forsikringsselskapet, og når den omsider er over, får de pengene og kan engasjere håndverkere, sier Thomas Bartholden, fagdirektør for bolig i Forbrukerrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer