Det norske nett-TV-tilbudet

NRK, Viasat, TV Norge, TV2, TV3 og TV 1000: Det du ser på TV kan du se på nettet!

VELKOMMEN TIL FREMTIDEN: Nett-TV lar deg bestemme hva du vil se, når. Men det koster.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VELKOMMEN TIL FREMTIDEN: Nett-TV lar deg bestemme hva du vil se, når. Men det koster. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag ser de fleste på TV på den samme måten vi har gjort det i 50 år.

Programmene strømmer inn i stuen slik TV-selskapene bestemmer, og det eneste vi kan gjøre er å velge hvilken kanal vi vil se på.

Nå kan du bli din egen sjef. Alle de store norske TV-kanalene tilbyr i dag nett-TV, og dermed kan du selv bestemme hva du vil se når, og kanskje få en større følelse at vi tross alt lever i 2011. Samtidig har NRK, TV 2 og TV Norge også live-sendinger på nett, for dem som vil synke ekstra langt ned i sofaen.

Slik blir fremtidens TV-tilbud i Norge

Alt du trenger å gjøre er å koble PC-en på TV-en. Når det er i boks, kan du sjekke ut følgende norske nett-TV-tilbud:

Det norske nett-TV-tilbudet


NRK (NRK Nett-tv)

Kongen av nett-TV er fortsatt gode, gamle NRK. Deres bibliotek er enormt, og dekker alle tenkelige behov. Det aller meste er egenproduserte programmer, alt fra humorklassikeren Uti vår hage til Dagsrevyen. Men også innkjøpte serier som True Blood ligger ute i en begrenset periode. For barna finner man NRKs egenproduserte Super-programmer, samt favoritter som Brannmann Sam og Drømmehagen. Og det beste av alt:

Pris:
Gratis

Det norske nett-TV-tilbudet


TV 2 (TV 2 Sumo)

TV 2 bare vokser og vokser, både med tanke på mengden egenproduksjoner og antall kanaler. Du får tilgang til det hele via deres Sumo-tjeneste. Programmer som Hotel Cæsar og Torsdag kveld fra Nydalen er selvfølgelig på plass, i tillegg til serier som That 70's Show og Frustrerte Fruer. Kjøper du full pakke får du også sport, og TV 2 har apper for nett-TV på iPhone og iPad.

Les også: Nå er TV2 Sumo på iPad

Pris:
229 kroner måneden/1.999 kroner året for Sumo Gull
129 kroner måneden/899 kroner året for Sumo Pluss (uten sport)

Det norske nett-TV-tilbudet


TV Norge (Maxdome)

TV Norge får også et stadig bredere tilbud, og mye av det fås via deres Maxdome-tilbud. Alle de norske programmene som 4-stjerners middag og Total Blackout er på plass. Også utenlandske programmer som Pantelånerne i Detroit og Unge Mødre ligger inne. Men tilbudet er relativt begrenset. Fra årets sesong ligger det kun 19 programmer i tjenesten.

Pris:
79 kroner måneden/759 kroner året

Det norske nett-TV-tilbudet


TV3 (TV3 Play)

Her får du en annerledes tjeneste. TV3 Play er gratis, men du betaler ved å se reklamer for blant annet Betakaroten i 45 sekunder før hvert program, og flere ganger i løpet av programmet. Du kan logge inn for å lage spillelister og liknende, men det går ikke an å kjøpe seg fri fra reklamen. Tilbudet er begrenset til 33 programmer. Både egne saker som Paradise Hotel og Robinsonekspedisjonen samt serier som Weeds og Gordon Ramsay rydder opp.

Pris:
Gratis (reklamer)

Det norske nett-TV-tilbudet


Thomas vraker RiksTV i raseri

Viasat 4 (Viasat 4 Play)

Denne er også gratis, med reklamesnutter før og i programmene. Løsningen er den samme som TV3 sin. Her får du kun 16 programmer, både norske og utenlandske, som Dansken og Fingeren og Ice Road Truckers.

Pris:
Gratis (reklamer)

Det norske nett-TV-tilbudet


Viasat/TV 1000 (Viaplay)

Viasat- og TV 1000-kanalene har en felles løsning - Viaplay. Her får du et omfattende tilbud med både filmer, sport, dokumentarer og underholdning. Storproduksjoner som Mad Men er på plass, sammen med nye filmer som I love you Phillip Morris. Innholdet kommer fra en rekke TV-kanaler, som TV3, Viasat 4, MTV, Viasat-sportskanalene og TV 1000-kanalene. Løsningen fungerer på PC, mobil og via enkelte TV-dekodere.

Pris:
29 kroner måneden/348 kroner året (TV)
99 kroner måneden/1.188 kroner året (TV + Film)
199 kroner måneden/2.388 kroner året (TV + Film + Sport)

Men lønner dette seg i forhold til vanlig TV-sendinger? Vi har sjekket!

Bruker du nett-TV? Hva fungerer for deg? Del med oss i debatten lenger ned!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer