Skjeggkre og boligsalg

Det virkelige problemet med skjeggkre

De gjør knapt noen skade, men for deg som skal selge og kjøpe bolig, kan det lille insektet by på store problemer. Nå etterlyses klare regler.

SKJEGGKRE: Kreene gjør liten skade, og er mest til psykisk plage for dem som blir utsatt. Foto: Joar Holme
SKJEGGKRE: Kreene gjør liten skade, og er mest til psykisk plage for dem som blir utsatt. Foto: Joar Holme Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skjeggkre er mer omtalt enn noen gang. Vi har tidligere skrevet saker både om hvordan du kan bli kvitt dem, og om det nye middelet som har blitt tillatt for å bekjempe dem.

Kreet har de siste årene spredd seg med enorm fart, og tusenvis av nordmenn har funnet dem i kriker og kroker i hjemmet sitt. Og selv om skjeggkre ikke utgjør verken noen helserisiko eller annen fare, kan det være svært ubehagelig å vite at du har dem i hus.

Dette kan videre føre til problemer for deg som planlegger å selge boligen.

Byr på utfordringer i boligomsetningen

Skjeggkre har nemlig blitt et hett tema som stadig oftere dukker opp ved kjøp og salg av boliger, siden stadig flere nordmenn finner skjeggkre i forbindelse med eierskifte.

Et godt eksempel er saken som blant annet ble omtalt her på Dagbladet, om bloggeren Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand og ektemannen Morten Sundli, som krever erstatning på 634.000 kroner etter skjeggkre-funn i leiligheten deres på Torshov i Oslo. I løpet av februar skal de møte i retten om konflikten.

Dette viser nok en gang at det også kan være komplisert å definere hva slags konsekvenser en skjeggkre-oppdagelse kan få.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.